فلش کردن گوشی زمانی لازم است که تلفن خیلی کند و سرعت آن کاهش یافته باشد. همچنین گاهی ممکن است با گم شدن برنامه ها و یا تغییرات غیر عادی در اپلیکیشن های خود روبرو شوید. یا زمان هایی که احتمال می دهید گوشی شما ویروسی شده باشد. در این موارد و بسیاری دیگر از اتفاقات دیگر شما باید به فلش کردن گوشی فکر کنید. بای فلش کردن گوشی باید تخصص و دانش کافی را داشته باشید و در غیر این صورت می تواند گوشی شما را با مشکل مواجه کند و اطلاعاتتان را از دست بدهید. اگر شما نیز با مشکلاتی در گوشی خود روبرو شده اید و می خواهید موبایل خود را فلش کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. از علاقمندان به یادگیری تعمیر سخت افزار گوشی دعوت می کنیم تا در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایند. با شرکت در دوره های تئوری و عملی می توان بلافاصله پس از اتمام کلاس ها، وارد بازارکار این شغل شد و از درآمد زیاد آن بهره مند شد.
پس از فلش کردن گوشی تمام اطلاعات روی آن از بین می روند؛ بنابراین، همیشه قبل از اقدام به فلش گوشی بکاپ گیری از آن را انجام دهید. دیتاها، عکس و ویدیوها و تمام موارد مهمی را که در گوشی دارید، روی کارت حافظه جانبی و یا کامپیوتر شخصی خود قرار دهید.
در بکاپ گیری با حساب گوگل خود در گوشی های اندرویدی می توانید حتی از تماس ها و پیام هایتان نیز نسخه پشتیبان دریافت کنید.
اگر می خواهید این اقدامات را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید، می توانید از برنامه های بکاپ گیری استفاده کنید. کافی است یکی از برنامه های backup گیری را که در گوگل پلی استوری وجود دارد، دانلود کنید و اطلاعات گوشیتان را در آن ذخیره سازید.
حتما بخوانید: آموزش اصطلاحات تخصصی تعمیرات موبایل
استفاده از سایت هایی مانند easyflasher.com و یا نرم افزارهایی مانند Miracle Box ،Odin ،Emma Flash Toll و SP Flash Tool می توانند در فلش کردن گوشی به شما کمک کنند. پس از دانلود برنامه متناسب با مدل گوشی خود، فایل مربوط به برنامه را از حالت فشرده خارج کنید یا اصطلاحاً آن را unzip کنید. سپس دستورالعمل های مختص به هر برنامه ای را که دانلود کرده اید، با دقت انجام دهید. فلش کردن هر گوشی با نوع دیگر آن ممکن است متفاوت باشد، اما می توان به صورت کلی یک راهنما برای آن مطرح نمود.
پس از unzip کردن برنامه SP Flashing tool دسترسی با ادمین admin privileges را انتخاب نمایید.
روی کامپیوتر خود برنامه firmware را دانلود کنید. سپس آن را از حالت فشرده خارج کنید یا اصطلاحاً آن را unzip نمایید.
گوشی را خاموش کنید. اگر امکان خارج کردن باتری از گوشی وجود دارد، باتری را در بیاورید. با استفاده از کابل USB گوشی را به کامپیوتر متصل کنید.
پس از اتصال گوشی به کامپیوتر، گزینه Download Agent یا Download را انتخاب نمایید. سپس در فولدر مربوط به SP Flash tool، روی choose کلیک کنید. فایل MTK_AllInOne_DA.bin (فایل مربوط به گوشی خود) را باز کنید.
با کلیک روی Scatter-loading، در فولدر firmware فایل MT6577_Android_scatter_emmc را باز کنید. در انتها نیز روی Download کلیک کنید تا فلش گوشی شما آغاز شود.
پس از اتمام مراحل فلش کردن گوشی، گوشی خود را راه اندازی مجدد کنید. مشاهده خواهید کرد که گوشی تان شبیه روز اول شده و بدون مشکل و هیچ برنامه اضافه ای، می توانید از آن استفاده نمایید و برنامه های مورد نیاز خود را نصب نمایید.
حتما بخوانید: تشریح عملکرد مدارات موبایل
قبل از فلش کردن گوشی حتماً سیستم عامل گوشی خود را آپدیت کنید. به تنظیمات گوشی بروید و نسخه سیستم عامل خود را بروز رسانی نمایید.
از هر برنامه ای که برای فلش گوشی خود استفاده می کنید، می توانید گزینه Read from Phone را انتخاب نمایید. پس از آن اطلاعاتی که برای انجام سایر مراحل نیاز است، در اختیار شما قرار خواهد داد.
کدهای MEID و ESN در زیر باتری گوشی ها نوشته شده است و همچنین روی جعبه یا کارتن گوشی های هوشمند نیز چاپ شده اند.
زمانی که از برنامه فلش استفاده می کنید، باید گزینه ای برای شناسایی گوشی شما وجود داشته باشد. پس از انتخاب گوشی خود، به برنامه امکان خواندن اطلاعات آن را می دهید.
یک کد باز کردن قفل گوشی از شما خواسته می شود که در اکثر موارد 111111، 333333 یا 000000 می باشد. با زدن این کدها، مرحله بعد را ادامه دهید.
بسیاری از برنامه های فلشینگ پس از انتخاب گزینه Write to Phone و انتخاب YES، فلش کردن گوشی را آغاز می کنند. اگر فلش گوشی تمام شود، به صورت خودکار راه اندازی مجدد انجام خواهد شد.
حتما بخوانید: آشنایی با نقشه موبایل همراه با تشریح جزء به جزء مدارها
روی گوشی خود اپلیکیشن ROM Manager را دانلود کنید. آن را نصب نمایید و سپس اجرا کنید.
با انتخاب Flash Clockworkmod Recovery، لیستی برای شما باز خواهد شد که می توانید مدل گوشی خود را از آن پیدا و انتخاب نمایید. با زدن بر روی گزینه Allow، مدل انتخابی گوشی شما تأیید می شود.
گوشی را خاموش نمایید و سپس همزمان روی دکمه های Power و کاهش صدا Volume فشار دهید. منوی بوت کردن برای شما باز می شود.
از منوی ClockworkMod Recovery که باز شده است، گزینه wipe data/factory reset را انتخاب نمایید و سپس روی گزینه Yes – delete all user data بزنید.
در مرحله پنجم منوی دیگری با گزینه های مشابه در مرحله 4 برای شما به نمایش در می آید. این بار گزینه wipe cache partition را انتخاب کنید. سپس از بین گزینه ها، Yes – Wipe Cache را بزنید.
باز هم منوی مرحله 4 را خواهید دید، الان با انتخاب advanced و سپس زدن بر روی Wipe Dalvik Cache با منوی Yes و No روبرو خواهید شد.
گزینه Yes – Wipe Dalvik Cache را انتخاب نمایید و به ادامه مراحل بروید.
در گزینه های منوی مرحله چهار روی install zip from sdcard بزنید و منویی با عنوان Apply update from .zip file in SD card برای شما باز می شود که باید choose zip from sdcard را انتخاب کنید.
از منوی جدیدی که برای شما باز خواهد شد، روی گزینه Trigger_3_2_Final.zip بزنید. از لیست بعدی گزینه Yes – Install Trigger_3_2_Final.zip را انتخاب نمایید تا فایل آن نصب شود.
در منویی که برای شما به نمایش در آمده است، روی Go Back بزنید تا منوی ClockworkMod Recovery مجدداً به نمایش درآید. Reboot system now را انتخاب کنید.
با انجام این 9 گام، گوشی شما فلش شده و بدون هیچ مشکلی می توانید از آن استفاده نمایید.
حتما بخوانید: بلوک دیاگرام موبایل
در این مقاله روش های مختلف با برنامه های متفاوتی را آموزش دادیم. اگر به کامپیوتر دسترسی دارید می توانید از روش های اول و دوم برای فلش کردن گوشی خود استفاده نمایید. اگر به یک کامپیوتر و یا لپ تاپ دسترسی ندارید، باید روش سوم را که یک روش سخت افزاری است، انجام دهید. توصیه می کنیم برای فلش کردن گوشی به یک تعمیرکار موبایل حرفه ای مراجعه کنید تا بدون آسیب رسیدن به اطلاعات شما و از دست رفتن آن ها، گوشی شما را فلش کند.
از دست ندهید:
آموزش بخش مخابرات شبکه های موبایل
دیدگاهتان را بنویسید