جوشکاری یکی از پردرآمدترین مشاغل فنی و صنعتی است و صنایع مختلف برای بقا و گسترش خود به جوشکار نیاز دارند. از این رو، این شغل شامل بازار هدف گسترده و درآمد بالایی است. البته درآمد جوشکار ها با یکدیگر یکسان نیست! عوامل مختلفی در درآمد این شغل تأثیر میگذارند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با این شغل صنعتی آشنا کنیم. اگر شما به این شغل علاقه دارید و میخواهید درباره درآمد و بازار کار جوشکاری اطلاعاتی کسب کنید این مطلب به شما کمک میکند. پس با ما همراه باشید!
جوشکاری یکی از مشاغل صنعتی است که سریعاً در حال رشد است. این شغل برای بقا و پیشرفت بسیاری از واحدهای صنعتی و فنی ضروری است. جوشکاری در بسیاری از واحدهای تولیدی مانند نفت، پتروشیمی، گاز، شرکتهای مهندسی و … از اهمیت ویژهای برخوردار است. افراد بامهارت و توانایی بالا میتوانند بهراحتی در این صنایع به کار گرفته شوند. اما بازار کار جوشکاری به صنایع محدود نمیشود. تولید درب و پنجره، کمد و کابینت، صافکاری، تولید ماشینآلات کشاورزی و … از جمله بازارهای هدف شغل جوشکاری هستند. جوشکاری انواع مختلفی دارد که تقریباً به هم شباهت دارند و روش کارشان یکی است. در نتیجه جوشکاران میتوانند شاخههای مختلفی را برای فعالیت خود انتخاب کنند. بهطور کلی بازار کار جوشکاری، بازار کار پررونقی محسوب میشود. برای ادامه کار در این شغل میتوانید شاخهها و پستهای مختلفی را انتخاب کنید. البته شرط ورود به چنین بازارهای کاری پررونقی، مهارت و دانش عالی در زمینه جوشکاری است. شما میتوانید دوره آموزش جوشکاری را در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت در آموزشگاه فنون برق آموزش دیده و بلافاصله وارد بازار کار شوید.
مشاغل فنی همیشه درآمد خوبی داشتهاند. جوشکاری نیز یکی از مهمترین شغلهای فنی است. ازاینرو درآمد جوشکاری عالی و تعداد کارآموزان این رشته نیز زیاد است؛ اما زیاد بودن تعداد کارآموزان یا متخصصین این رشته دلیل بر اشباع شدن آن نیست؛ بلکه دلیل بر نیاز بازار بر این شغل است با این وجود بسیاری از کارگاهها نیاز مبرم به جوشکار دارند. هرچه تخصص، تجربه، دانش و مهارت جوشکاران بالاتر باشد، میتوانند در پستهای مهمتری ایفای نقش کرده و در نهایت درآمد بیشتری کسب کنند. با تحقیق از جوشکاران مبتدی و ماهر به این نتیجه رسیدیم که میانگین درآمد جوشکاری در کلانشهرها ماهیانه بین 20 تا 30 میلیون تومان و در شهرهای کوچک بین 15 تا 20 میلیون تومان است.
جوشکاری شغلی است که پا به پای صنعت رشد میکند. در سالهای اخیر، رکود اقتصادی بازار کار برخی از زیر شاخههای جوشکاری را مختل کرد. اما جوشکاران با تغییر زیرشاخه بهراحتی توانستند مشاغل پردرآمد خود را حفظ کنند. ازاینرو، طیف زیرمجموعههای این صنعت برای انتخاب جوشکار بسیار گسترده است. در آینده نزدیک، جوشکارها نقش مهمی در ساخت و تعمیر زیرساختها و توسعه انرژی خواهند داشت. در واقع تا زمانی که دنیا به انرژی و تجهیزات نظامی نیاز دارد، بازار کار جوشکاران نیز رونق خواهد گرفت. به عبارت دیگر اقتصاد جهان بدون جوشکاری دوام نخواهد آورد؛ بنابراین بازار جوش هر روز در حال پیشرفت و گسترش است.
جوشکاران در تمامی مشاغل و صنایع حضور فعالی دارند به همین دلیل رونق و بازار کار این افراد هرگز از بین نمیرود، البته گاهی بسته به پیشرفت علم, محیط کار و نوع فعالیت آنها تغییر میکند. امروزه با توجه به وجود دستگاههای مختلف در این زمینه، افراد باید بتوانند با این دستگاهها کار کنند. از جمله سمتهایی که یک جوشکار می تواند در آنها ارتقا یابد، می توان به سرکارگر، ناظر شیفت یا سرپرست کارگاه ساختمانی اشاره کرد. اگر تجربه بیشتری کسب کند، ممکن است در زمینه هایی مانند بازرسی جوش، کنترل کیفیت یا آزمایش های غیر مخرب کار کند. البته جوشکاران با مدرک دانشگاهی میتوانند به عنوان تکنسین جوشکاری و بازرس نیز کار کنند.
وظایف و مسئولیتهای جوشکاران در هر شرکت، کارگاه و کارخانه متفاوت است و بسته به شرایط کاری و زمینه فعالیت شرکت و نیاز صنعت، تمامی وظایف آنها تغییر خواهد کرد. به طور کلی وظایف و مسئولیتهای جوشکار به شرح زیر است و باید آنها را بداند:
نیاز به جوشکار در تمامی صنایع و کشورها دیده میشود، اما در این میان برخی کشورها به دلیل صنایع پویا، زیرساختهای گسترده، تجهیزات قوی و … بازار کار ویژه تری در این زمینه دارند. اتریش به بهشت جوشکاران معروف است، زیرا این کشور اروپایی به دنبال افرادی با دقت و ظرافت بالا و همچنین افراد با مهارت است. کشور اتریش جوشکاری را بسیار با ارزش میداند و معتقد است که هیچ مهارتی مهمتر از جوشکاری نیست. علاوه بر اتریش، کشور آلمان که یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان محسوب میشود، از جوشکاران ماهر استقبال میکند. بدون شک بسیاری از کارخانههای این کشور به جوشکاران ماهر زیادی نیاز دارند.
در انتخاب شغل مناسب باید به عوامل مختلفی مانند ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و… توجه شود. برای هر فرد یکی از مهمترین عوامل، ویژگیهای شخصیتی است. شناخت صحیح شخصیت هر فرد فرایند پیچیدهای است که به تجربه و زمان کافی نیاز دارد. البته هر فردی ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد، حتی افرادی که تیپهای شخصیتی مشابهی دارند هنوز در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند. بهطورکلی در همه حرفهها همیشه افراد موفقی با تیپهای شخصیتی متفاوت وجود دارند و نمیتوان به طور دقیق گفت که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق هستند. اما در طول تحقیقات انجام شده، عموماً افرادی در این شغل موفق شدهاند که از شغلشان رضایت بیشتری داشته باشند.
و در آخر باید به شما بگویم که اگر شغل جوشکاری را انتخاب میکنید، بهتر است بدانید که این حرفه به دلیل کمبود نیروی ماهر چه در ایران و چه در خارج از کشور، از دستمزد بالایی برخوردار است، اما سختیهایی نیز دارد که شما با آن مواجه خواهید شد. برای شروع شغل جوشکاری بهترین و راحتترین روش همان شرکت در دوره آموزش جوشکاری است که آموزشگاهها برگزار میکنند. هنرجویان آموزشگاه فنون برق پس از گذراندن دوره آموزش جوشکاری به آزمونهای سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور معرفی شده و پس از گذراندن مرحله آزمونهای آنلاین و عملی قادر به اخذ گواهینامه بین المللی خواهند بود. پس شما با شرکت در این دورهها، مدرک معتبر بین المللی میگیرید، بهترین خدمات آموزشی را دریافت میکنید و درصورت عدم یادگیری میتوانید یک بار دیگر در دوره بازآموزی که به صورت رایگان برگزار میشود، شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید