خنک نکردن کولر آبی از مشکلاتی است که میتواند افراد را سردرگم و کلافه کند. دلایل مختلفی برای خنک نکردن کولر آبی وجود دارد که هر کدام به تنهایی میتوانند این مشکل را ایجاد کنند. در این مقاله سعی کردهایم تا موارد مهمی را که میتوانند موجب گرم شدن باد کولر آبی شوند، بررسی کنیم. اگر شما هم با این موضوع مواجه شدهاید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و مقاله را مطالعه کنید تا با علتهای این مشکل و روشهای برطرف کردن آن آشنا شوید. در صورتی که به یادگیری تعمیرات کولر آبی علاقه دارید، میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه فنون برق ثبت نام و شرکت نمایید. این آموزشگاه از بهترین اساتید برای آموزش مطالب به صورت تئوری و عملی استفاده کرده تا شما عزیزان پس از اتمام دورههای خود بتوانید به عنوان یک نیروی ماهر وارد بازارکار مشاغل مرتبط با برق ساختمان شوید.
دلایل زیادی میتوانند به خنک نبودن باد کولر آبی منجر شوند. در ادامه به آنها میپردازیم و روشهای برطرف شدن آنها را نیز مطرح میکنیم:
گاهی به دلیل روشن نکردن دکمه آب کولر آبی ممکن است تصور کنیم که مشکلی در دستگاه وجود دارد که باعث شده باد خنک از کولر خارج نشود. در صورتی که با این مشکل روبرو هستید، به عنوان اولین اقدام کلید روشن/خاموش پمپ دستگاه را بررسی کنید. اگر این موضوع دلیل خنک نکردن کولر آبی نباشد، به دنبال علت اصلی بگردید.
خراب شدن کولر آبی و خنک نکردن آن به دلیل پاره شدن و فرسودگی تسمه از شایع ترین عواملی است که میتواند این مشکل را ایجاد کند. تسمه کولر از جمله قطعاتی است که در صورتی که دیر تعویض شده باشد و یا جنس آن خوب نباشد، احتمال پاره شدن آن زیاد است. همچنین اگر تسمه کولر آبی تنظیم نباشد یعنی زیاد شل و یا سفت باشد، میتواند باعث شود تسمه دچار آسیب و خرابی شود.
برای اطمینان از این موضوع باید دریچه کولر را باز کنید و تسمه را بررسی نمایید. اگر بیش از حد استاندارد، تسمه شل باشد و یا با یک تسمه پاره یا خرد شده روبرو شدید، یعنی همین موضوع دلیل خنک نکردن کولر آبی میباشد. راهکار برطرف کردن این مشکل تعویض و یا تنظیم کردن درست آن است.
حتماً بخوانید: راهنمای جامع رفع مشکلات کولر آبی
استفاده از پوشال با سایز نامناسب، شستشو ندادن و یا تعویض نکردن آن در صورت نیاز میتوانند موجب خنک نکردن کولر آبی شوند. در صورتی که دستگاه شما روشن است؛ اما باد خروجی آن خنک و سرد نیست یعنی مشکلی وجود دارد. کثیفی، پارگی و یا انتخاب پوشال با سایز نامناسب از مواردی هستند ایجاد کننده مشکل در خنکی باد کولر باشند.
روش برطرف کردن این موضوع بررسی پوشال های کولر آبی است. برای این منظور دریچههای دستگاه را باز کنید و پوشالها را با دقت بررسی کنید. اگر پوشالها خیلی خشک، کثیف و آسیب دیده باشند و یا در آن حشرات و آلودگی بیش از حد مشاهده کردید، حتماً آنها را عوض کنید.
اگر سایز پوشالها مناسب ظرفیت دستگاه شما نیستند، باید پوشالهای هم سایز و متناسب با اندازه دستگاه را تهیه کنید و آنها را تعویض نمایید تا مشکل خنک نکردن کولر آبی رفع شود.
کافی نبودن آب کفی دستگاه یکی از علتهای باد گرم کولر آبی است. اگر به دلیل نبود آب و یا کم شدن آب در کف کولر آبی دچار مشکل خنک نکردن دستگاه شدهاید، باید به دنبال نشتی و یا علت وارد نشدن آب به داخل دستگاه باشید.
اگر کف دستگاه و یا مسیر عبوری آب کولر آبی دچار سوراخ و یا آسیب شده باشد، میتواند موجب از دست دادن آب داخل کفی شود. همچنین در این مورد باید شناور کولر آبی را چک کنید تا در صورت عدم تنظیم آن، با تنظیم کردن درست آن مشکل پر نشدن کفی به میزان کافی و خنک نشدن باد کولر آبی را برطرف کنید.
گاهی با انجام تمام موارد مربوط به آب کفی، باز هم مشکل برقرار است. در این صورت باید تمامی لولهها و شلنگها را بررسی کنید تا مشکل را پیدا کنید. برای بررسی لوله آب دستگاه بهتر است از یک لوله کش آب کمک بخواهید.
حتماً بخوانید: آموزش تصویری سیم کشی کولر ابی؛ نقشه سیم کشی برق کولر آبی
اگر توزیع آب به طرف پوشالهای روی دریچهها به خوبی انجام نشود، میزان خنکی باد خروجی از دستگاه کاهش مییابد. مرطوب نشدن پوشالها میتواند علت اصلی خنک نکردن کولر آبی باشد؛ در نتیجه باید به توزیع آب در داخل دستگاه توجه داشته باشید.
برای اینکه از توزیع صحیح آب در کولر مطمئن شوید ابتدا دریچه های کولر را از بدنه جدا و سپس نحوه ریزش آب روی پوشالها را با دقت نگاه کنید. اگر مشکلی در آبریزی روی پوشالها مشاهده کردید، حتماً آن را تنظیم کنید. گاهی ممکن است به تعویض کردن شلنگها و یا قطعه تقسیم آب شلنگ خور کولر آبی نیاز باشد.
در زمان تنظیم نحوه توزیع آب باید به این نکته دقت شود که هیچ آبی روی واترپمپ ریخته نشود؛ زیرا ممکن است باعث سوختن آن شود.
یکی از اتفاقاتی که در اثر کمبود آب کفی کولر آبی میتواند رخ دهد، آسیب دیدن پمپ آب دستگاه است. در صورتی که این قطعه از کولر آبی آسیب دیده باشد، در نحوه توزیع آب .
برای بررسی واترپمپ کولر آبی باید دریچه ها را باز کنید، سپس سبد پمپ آب را نیز چک کنید تا در صورت گرفتگی، رسوب داشتن و یا پارگی، آن را تعویض نمایید.
اگر واترپمپ خراب شده و یا سوخته باشد، آن را تعویض کنید تا بتوانید از دستگاه استفاده کنید.
حتماً بخوانید: استانداردهای برق کشی ساختمان
پارچه برزنتی که در ابتدای خروجی کولر آبی به دهانه کانال کولر متصل است، موجب میشود تا باد ایجاد شده در دستگاه بدون هدر رفت وارد مسیر کانال شود. اگر تنظیمات این پارچه برهم خورده باشند و یا پارچه دچار پارگی، فرسودگی و یا سوراخ شود، میتواند علتی باشد برای خنک نکردن کولر آبی.
اگر بستهای پارچه برزنتی به هر دلیلی شل و یا آسیب دیده باشند، موجب خروج باد خنک و ورود باد گرم محیط بیرون به داخل کانال کولر آبی شوند.
پارچه برزنتی و تمام بست های آن را چک کنید؛ در صورتی که پارچه خراب، سوراخ و یا پاره شده باشد، آن را تعویض کنید. اگر علت خنک نکردن کولر بستهای پارچه و یا عدم تنظیم پارچه برزنتی باشد، میتوانید آنها را محکم و یا عوض کنید تا این مشکل رفع شود.
گاهی در برخی از روزهای تابستان دمای هوا بیش از حد نرمال بالا رفته؛ به گونهای که دیگر کولر آبی به خوبی نمیتواند کار کند. در این مواقع بازدهی کولر آبی به شدت پایین میآید و متوجه خنک نکردن کولر آبی خواهید شد. برای رفع این مشکل باید از یک سایبان برای کولر آبی استفاده کنید.
استفاده از سایبان حصیری یکی از بهترین گزینهها برای سایه بان کولر آبی است. کیفیت باد دستگاه با کمک سایبان حدود 20 تا 30 درصد بالاتر خواهد رفت.
یکی از مواردی که احتمال آن کم است این است که مکان مناسبی برای کولر آبی تعبیه نشده باشد. در این صورت به دلیل جریان نداشتن هوا در اطراف آن با مشکل خنک نکردن کولر آبی روبرو خواهید شد. همچنین در صورتی که یک وسیله مانند پلاستیک، پارچه و … سبب شود تا اطراف کولر آبی گرفته شود، جریان هوا از بیرون به داخل دستگاه مختل خواهد شد. همین موضوع موجب پایین آمدن کیفیت باد کولر آبی میشود.
مورد دیگری که در بسیاری از مواقع افراد از آن بی اطلاع هستند، جریان نداشتن هوا در داخل فضا هست. اگر با خنک نبودن باد کولر آبی روبرو شدید، چک کنید که حتماً بخشی از یک پنجره باز باشد. کولر آبی در فضای بسته و بدون جریان هوای مناسب، هیچ گاه نمیتواند هوای مطبوعی ایجاد کند.
برای رفع این مشکل فقط کافی است تا بخش کوچکی از یک پنجره را در داخل ساختمان باز بگذارید تا هوا به میزان مناسب برای افزایش کیفیت باد کولر در جریان باشد.
اگر آب کفی کولر آبی کم شده و دستگاه برای مدتی روشن باشد، میتواند سبب شود تا دینام آن خراب شود. یکی دیگر از مواردی که میتواند به دینام کولر آسیب بزند، تمیز نکردن مناسب آن در زمان سرویس کولر و بی توجهی به روغن کاری آن است.
اگر کولر آبی شما خوب کار نمیکند و باد آن گرم است، باید دینام هم بررسی شود. ممکن است با تمیز شدن دینام و اضافه کردن روغن به آن مشکل خنک نکردن کولر برطرف شود. در صورتی که این مشکل با این روش رفع نشود، باید عیب یابی و تعمیر دینام انجام شود.
حتماً بخوانید: علت ها و علائم سوختن موتور کولر آبی
همیشه باید با توجه به فضای واحد ساختمان، کولر آبی را انتخاب کنید. اگر از کولر آبی با ظرفیت نامناسب برای فضا استفاده کنید، با خنک نکردن کولر آبی مواجه میشوید.
یکی از مشکلاتی که در زمان افزایش یافتن رطوبت هوا ایجاد میشود، خنک نکردن کولر آبی است. به همین دلیل کولرهای آبی برای شهرهای خیلی مربوط مناسب نیستند. استفاده از کولر آبی در شهرهایی که آب و هوای آنها خشک است، بسیار شایع است.
اگر در شهری زندگی میکنید که رطوبت آن بالاست، برای رفع این مشکل باید کولر گازی را جایگزین کولر آبی کنید.
طولانی بودن مسیر کانال کولر آبی موجب از دست رفتن باد خنک کولر میشود. همچنین در صورتی که این کانال به صورتی ساخته شده باشد که دارای زاویههای شدید باشد، میتواند کیفیت باد خروجی از کانال را خیلی پایین بیاورد.
در این صورت 2 راهکار برای رفع آن وجود دارد: کولر آبی را در جای جدیدی تعبیه کنید و یا از کولر گازی استفاده نمایید.
در این مقاله علت هایی که ممکن است موجب گرم شدن باد کولر آبی شوند را بررسی کردیم. در صورتی که هر یک از دلایل برای گرم شدن باد کولر آبی وجود داشت، هر چه سریع تر نسبت به رفع آن اقدام کنید. به یاد داشته باشید که بهترین شیوه بالا بردن کیفیت باد کولر آبی و افزایش طول عمر دستگاه، سرویس کردن به موقع آن است. شما میتوانید با سرویس سالانه کولر آبی و روغن کاری صحیح قطعات آن، از خنک نکردن کولر آبی جلوگیری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید