راهنمای جامع پیاده سازی و مشاوره هوشمند سازی (bms) ساختمان

5 دقیقه زمان مطالعه

مشاوره هوشمند سازی ساختمان از پیش شرط های اصلی برای نصب، پیاده سازی و استفاده از فناوری های مدرن و نوین در این حوزه به شمار می آید و متناسب با نوع نیاز و نحوه کارایی، در بخش های مختلفی ارائه می گردد هوشمند سازی ساختمان با در نظر گرفتن معیارها و فاکتورهای مختلفی و به وسیله کارشناسان و متخصصان باتجربه و کارکشته انجام می گیرد.

از این رو پیش از اجرا و پیاده سازی هوشمند سازی، بایستی به مشاوره و شناسایی نیازها پرداخت. در این مطلب قصد داریم شما را با این موضوع آشنا کنیم با ما همراه باشید.

اهمیت مشاوره هوشمند سازی ساختمان

مشاوره هوشمند سازی ساختمان با در نظر گرفتن معیارها و فاکتورهای مختلفی و به وسیله کارشناسان و متخصصان باتجربه و کارکشته انجام می گیرد.در این زمینه باید خاطر نشان نمود که BMS یا سیستم مدیریت ساختمان، یکی از ارکان اصلی هوشمند سازی به شمار می آید. وظیفه اصلی سیستم جامع مدیریت ساختمان، کنترل و مدیریت تجهیزات مختلف مانند سیستم های سرمایشی و گرمایشی و سیستم های الکترو مکانیکی می‌باشد.

معرفی نیازها را می توان از اولین فاکتورها در مشاوره هوشمند سازی ساختمان برشمرد.

از سوی دیگر، برای بررسی و کشف نیازها، شناخت قابلیت ها و نوع کاربری سیستم لازم و ضروری می شود.

پس از طی این مرحله، متناسب با تعریف نیازهای ارائه شده از سوی کاربر، راه حل ها و راهکارهای مختلفی ارائه می گردد. در ادامه مشاوره هوشمند سازی ساختمان فاکتورهای مانند نوع پروتکل، بی سیم یا با سیم بودن و نحوه بهره وری و سطح کیفی تجهیزات مورد بررسی قرار می گیرند.

پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان

برای هوشمند سازی خانه از کجا باید شروع کرد؟

در مقوله خانه هوشمند، اولین سوالی که در ذهن بسیاری از افراد خطور پیدا می کند، اولین قدم برای آغاز پروسه هوشمند سازی ساختمان می باشد.

اولین قدم کاربردی در این زمینه، برآورد کردن دقیق تجهیزات و وسایل مورد نظر برای هوشمند سازی به شمار می رود.

شناخت و آگاهی داشتن لازم و کافی از عملکردها و جزئیات تجهیزات مورد نظر، در این رابطه به افراد کمک شایانی می نماید. پس از برآورد کردن وسایل می بایست نسبت به تعیین تجهیزات مورد نیاز و متناسب با فضای در دسترس اقدام نمود.

در مقوله هوشمند سازی ساختمان قابلیت اتصال تجهیزاتی مانند سیستم روشنایی اعم از پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، کنتور اصلی برق و شیر مرکزی گاز و آب وجود دارد. در ادامه این فرآیند و با برآورد و تعیین تجهیزات مورد نیاز، نوبت به تهیه و خرید وسایل مدنظر می رسد.

برای هوشمند سازی ساختمان وسایلی از قبیل دستگاه کنترل کننده مرکزی، کنترل کننده دینامیک، کلیدهای لمسی ساده و هوشمند 2 پل و سه پل، عملگر شیرهای اهرمی، ماژول عملگر هوشمند و رله تابلویی نیاز می باشد. همچنین، سیم کشی سیستم، از دیگر نکات حائز اهمیت در هنگام شروع به انجام پروسه هوشمند سازی ساختمان تلقی می گردد.

لازم به ذکر است که از طریق مشاوره هوشمند سازی ساختمان می توان برآورد دقیق و درستی از نوع و تعداد تجهیزات و وسایل لازم به دست آورد. در مقاله با عنوان “معرفی انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان” به بررسی تجهیزات لازم برای هوشمند کردن پرداخته ایم، این مطلب را از دست ندهید.
امکانات هوشمند سازی ساختمان

قابلیت ها و امکانات خانه هوشمند

  •  سیستم روشنایی

با نصب و اجرای هوشمند سازی ساختمان، بسیاری از کارکردها و عملکردهای تجهیزات و ملزومات موجود در خانه، به صورت تاچ پنل، اپلیکیشن موبایل و کلید لمسی صورت می گیرد. سیستم روشنایی هم از این قاعده مستثنا نبوده و قابلیت روشن و خاموش شدن با حضور افراد و شدت نور پیرامون را امکان پذیر می سازد.

  • سیستم تهویه مطبوع

در پرتو هوشمند سازی ساختمان، سیستم سرمایش و گرمایش محیط هم به صورت هوشمند عمل می کند. بر این اساس، قابلیت کنترل و مدیریت درجه و دمای مورد نظر کاربر از راه دور به وسیله اپلیکیشن تلفن همراه وجود دارد. همچنین، امکان فعال سازی سیستم سرمایش یا گرمایش قبل از ورود افراد به منزل به راحتی میسر می شود.

  • سیستم دزدگیر هوشمند

با نصب و پیاده سازی این سیستم ضمن افزایش ضریب ایمنی و امنیت منزل، راحتی و آسایش ساکنان به بهترین نحو تامین می گردد. اعلام حریق هوشمند، پرده برقی و پریز برق و آیفون هوشمند، سیستم آبیاری و آسانسور هوشمند، از دیگر امکانات یک خانه مدرن و هوشمند به حساب می آید.

هوشمند سازی سیستم تلویزیون و سینمای خانگی، کنترل و پخش موسیقی، گلخانه، استخر و جکوزی و غیره برخی از دیگر امکانات پیاده سازی هوشمند سازی در ساختمان است.

هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

به طور کلی، قیمت و هزینه هوشمند سازی ساختمان بر اساس قدمت ساخت سازه و بنا تعیین می گردد. در یک تقسیم بندی کلی، سازه های ساختمانی به سه دسته واحدهای در حال ساخت، ساختمان های قدیمی و آپارتمان های نوساز تقسیم می شوند.

ابعاد و اندازه و مساحت خانه، نحوه کاربری و نقشه ساختمان، در تعیین قیمت نهایی هوشمند سازی بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشند. از سوی دیگر، تجهیزات استفاده شده و نوع سیم کشی در این زمینه اثرگذار هستند.

گفتنی است که متراژ بیشتر خانه نیاز به استفاده از تجهیزات و وسایل بیشتری برای هوشمند سازی دارد. بر این اساس، هزینه هوشمند سازی یک ساختمان 100 متری در مقایسه با یک واحد مسکونی 200 متری متغیر و متفاوت می باشد.

برند تولید کننده، مرجع عرضه کننده و نوع استاندارد و پروتکل در نظر گرفته شده، در بازه تعیین قیمت هوشمند سازی ساختمان نقش بسزایی ایفا می نمایند. با انجام مشاوره هوشمند سازی ساختمان و بازدید کارشناسان مربوطه از محل، بازه قیمت پروسه هوشمند سازی به خوبی مشخص می گردد.

بیشتر بخوانید: تفاوت های هوشمندسازی ساختمان بی سیم و با سیم چیست؟

مهم ترین مزایای هوشمند سازی ساختمان

نصب و پیاده سازی سیستم جامع مدیریت ساختمان، فواید و مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. افزایش بهای قیمت ساختمان و افزایش سطح کیفی سرویس دهی، از مهم ترین مزیت های هوشمند سازی خانه به شمار می آید.

استفاده از تجهیزات هوشمند و پیشرفته و مدرن، موجب لوکس شدن و به تبع آن، افزایش قیمت ساختمان می شود. بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، از دیگر فواید استفاده از تجهیزات هوشمند می باشد. هوشمند سازی کاهش چشمگیر مصرف برق و انرژی و متعاقب آن، کاهش هزینه های مصرفی و اقتصادی خانوارها را به دنبال دارد.

ارتقای ضریب امنیت، به حداقل رساندن هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری، افزایش سطح رفاه و آسایش، مدیریت و کنترل ساختمان در موقع بروز حوادث و افزایش بهره وری، از دیگر مزایای مهم هوشمند سازی ساختمان محسوب می گردد.

در یک نگاه کلی، اهداف مشاوره هوشمند سازی ساختمان دریافت مشاوره، بررسی نوع کاربری، تعیین استراتژی مناسب، مشخص کردن بودجه، انتخاب پروتکل، طراحی سناریوهای متناسب با نوع نیاز کاربر و عقد قرارداد همکاری می باشد.

در این مقاله به مشاوره و نحوه پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی پرداختیم. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره هوشمند سازی و پیاده سازی پروژه های آن به دست آورید توصیه می کنیم در دوره های آموزش هوشمند سازی ساختمان آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *