انتقال تماسها و پیامهای دریافتی از یک تلفن ثابت یا تلفن همراه به تلفن ثابت یا تلفن همراه دیگر را دایرکت یا انتقال تماس میگویند. تمامی پیامهای دریافتی در شبکه مخابراتی ثابت و سیار (صوتی و متنی) میتواند به عنوان مقصد دوم به خط دیگری منتقل شود. البته اگر گیرنده پیام نتواند آن را در مقصد اصلی دریافت کند، تغییر مسیر انجام میشود. در ادامه روشهای مختلف دایورت کردن را بررسی خواهیم کرد. تماسهای دریافتی به هر خط ثابتی را میتوان به راحتی به هر خط تلفن ثابت یا تلفن همراه در داخل یا خارج از کشور منتقل کرد. این سرویس به صورت پیش فرض در تمامی خطوط تلفن ثابت مراکز دیجیتال مخابراتی کشور فعال است و مشترک در صورت عدم تمایل میتواند از مخابرات منطقه درخواست غیرفعال سازی کند. هزینه انتقال تماس معادل برقراری تماس از خط مبدأ به خط پایان در حین انتقال تماس است. به عنوان مثال، اگر خط مقصد در استان دیگری باشد و انتقال مکالمه با نرخ روزانه بین شهری انجام شود، قیمتی که مشترک خط اصلی (دستگاه دایرکتور) پرداخت میکند، دقیقاً همان قیمتی است که در حالت عادی باید پرداخت کند.
دایورت کردن و یا در اصل هدایت کردن تماسها از قابلیتهای مفید و پرکاربردی است که توسط آن میتوانیم تماسهای ورودی به یک خط را به خط دیگر انتقال بدهیم. فرض کنید به سفر رفته اید و از طرفی قرار بر این است که تماسهای مهم کاری داشته باشید. میتوانید هر زمان که بخواهید تماسها را به خط یکی از همکاران خود دایورت کنید. در اصل در سفر هستید و تماسی را نیز از دست نداده اید! خوشبختانه سیستم عامل اندروید گزینههای خوب و کاربردی را برای انتقال تماسهای صوتی دریافتی در اختیار کاربران خود قرار داده است که به لطف آن میتوانید کنترل کاملی بر تماسهای دریافتی خود داشته باشید. در این مقاله نحوه انتقال یا انتقالتماسهای دریافتی در گوشیهای اندرویدی را به شما آموزش میدهیم. تا آخر با ما باشید!
همه گوشیهای اندرویدی منوی تنظیمات یکسانی ندارند و ممکن است تنظیمات گوشی شما متفاوت باشد اما به طور کلی روشهای زیر برای دایورت کردن تلفن همراه موثر است. برای دایورت تلفن همراه از طریق تنظیمات تلفن به این ترتیب عمل میکنیم، به قسمت صفحه کلید گوشی خود رفته و وارد قسمت سه نقطه در بالا شده و گزینه تنظیمات را انتخاب کنید. به قسمت supplementary services یا سرویس های مکمل بروید. در این بخش انتقال تماس یا call forwarding را میبینید. با ورود به این بخش با چهار گزینه روبرو خواهید شد که به شرح زیر است:
در هر یک از این گزینه ها میتوانید یک شماره جداگانه ثبت کنید تا خط شما فوروارد شود.
از علاقمندان به یادگیری انواع تعمیرات سخت افزار و نرم افزار موبایل دعوت میکنیم تا در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام و شرکت نمایید. این دورهها به صورت تئوری و عملی برگزار شده و افراد پس از اتمام دوره خود میتوانند به عنوان یک تعمیرکار ماهر وارد بازارکار این شغل پردرآمد شوند.
تنظیمات گوشی اندرویدی شما ممکن است کمی متفاوت باشد یا شاید از گوشی اندروید قدیمی استفاده میکنید و به دنبال دایورت تماس هستید. طبق مراحل زیر عمل کنید تا دایورت تماس را برای گوشی خود فعال کنید.
به بخش شماره گیر گوشی خود بروید.
با انتخاب سه نقطه وارد قسمت تنظیمات شوید.
اکنون گزینه Call Settings را مشاهده میکنید و پس از انتخاب این گزینه وارد قسمت More Settings شوید. اگر تلفن همراه شما دارای دو سیم کارت است، در اینجا باید سیم کارتی را که میخواهید روی آن تغییرات ایجاد کنید، انتخاب کنید و سپس با باز کردن قسمت ارسال تماس یا call forwarding، یکی از گزینههای فورواردی که در بالا به آن اشاره کردیم (دایورت همیشگی، در صورت اشغال بودن خط، پاسخگو نبودن، در دسترس نبودن) را ببینید و با انتخاب هر کدام میتوانید شمارهای که میخواهید تماس به آن فوروارد شود را در این قسمت ثبت کنید.
اگر گوشی شما از سیستم عامل ios پشتیبانی میکند دیگر تنظیمات مربوط با بخش قبل برای شما کارساز نیست! اما فعال کردن انتقال تماس در آیفون بسیار آسان است. اگر نمیخواهید تماسی را در صورت اشغال بودن در دسترس نبودن و عدم امکان پاسخگویی از دست بدهید تنها کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.
در نهایت پس از انجام این مراحل، تماس های آیفون شما به شماره دیگری منتقل می شود.
روش دیگری که میتوانید برای دایورت تلفن همراه خود استفاده کنید، استفاده از کدهای دستوری است که استفاده از آنها بسیار آسان است. در این روش بین انتقال تماس از تلفن ثابت و انتقال تماس از تلفن همراه تفاوتی وجود ندارد و انتقال تماس با استفاده از چندین کد انجام میشود. برای دایورت تماس کدهای دستوری مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید گوشی خود را در کوتاهترین زمان ممکن به تلفن ثابت یا بالعکس انتقال دهید:
برای دایورت گوشی با این کد ابتدا به صفحه کلید قسمت مخاطبین گوشی خود رفته و طبق الگوی زیر عمل کنید:
* 21 * شماره ای که می خواهید تماس ها به آن فوروارد شود#
پس از ارسال این کد، پیامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن ثبت نام دریافت می کنید و علامت اعلان یا فوروارد تماس (تمام تماس های شما منتقل می شود) در بالای صفحه ظاهر می شود. در این روش تلفن زنگ می زند و پس از حدود 5 ثانیه تماس منتقل می شود. برای تلفن های ثابت این عدد به 30 ثانیه می رسد. اگر به هر دلیلی می خواهید فوروارد تماس را لغو کنید، شماره 21# را شماره گیری کنید. پس از شماره گیری این کد، پیامی مبنی بر غیرفعال بودن سرویس ها نمایش داده می شود و علامت انتقال تماس از بالای صفحه حذف می شود.
ممکن است بخواهید زمانی که آنتن ندارید و در دسترس نیستید شماره شما دایورت شود تا تماس مهمی را از دست ندهید. برای این کار کافیست کد *67* شماره ای که می خواهید تماس به آن ارسال شود # را شماره گیری کنید.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که تماس های کاری زیادی دارید و نگران از دست دادن تماس های خود هستید و به دنبال کد فوروارد برای تلفن همراه خود هستید، می توانید تماس های گوشی خود را با یک کد دستوری دایورت کنید تا زمانی که گوشی شما مشغول است، تماس صورت گرفته و به شماره ای که مشخص می کنید، هدایت شود. برای فعال کردن فوروارد تماس در زمانی که تلفن مشغول است، فقط کد *61* شماره ای که می خواهید تماس را به آن فوروارد کنید # را شماره گیری کنید.
هنگامی که مشترک A شماره خود را به مشترک B دایورت کند، اگر شخصی با شماره تلفن مشترک A تماس بگیرد و مشترک B پاسخ دهد، هزینه مکالمه برای مشترک A محاسبه میشود زیرا او از این سرویس استفاده کرده است.
به مشترکین توصیه میشود هنگام استفاده از سرویس رومینگ بینالملل مراقب وضعیت دایورت تلفن همراه خود باشند،
زیرا در صورتی که مشترک A تماسهای خود را به صورت شرطی ( اگر در دسترس نبودم اگر اشغال بودم و…) به شماره مشترک B منتقل کند، اگر مشترک B خارج از کشور و تحت پوشش شبکه دیگری باشد وقتیکه مشترک A با او تماس بگیرد مشترک C پاسخگوی تماس در خارج و داخل کشور خواهد بود، در این صورت برای مشترک B هزینه رومینگ محاسبه خواهد شد.
دلیل این مسئله این است که در این تماس برای آگاهی از تماس مشترک B، مسیر بین المللی طی میشود و در نتیجه هزینه رومینگ بین المللی برای آن محاسبه میشود. اگر مشترک B تماسهای خود را قبل از خروج از کشور به شماره دیگری (به صورت غیر شرطی) فوروارد کند، دیگر مشمول هزینه رومینگ بین المللی نخواهد بود.
به مشترکان توصیه میشود قبل از سفر نسبت به دایورت تماسهای خود دقت داشته باشند و آن را به صورت غیر شرطی دایورت کنند.
اما از نظر نرخ تعرفه فوروارد تلفن ثابت از داخل به تلفنهای خارجی، اگر مشترک تلفن ثابت مثلاً با مشترکی که در هند است تماس بگیرد، هزینه مکالمه به ازای هر دقیقه 157 تومان میباشد. در صورتی که مشترک تلفن ثابت خود را به تلفن خود در هند فوروارد کند، مشترکی که در داخل کشور شماره گیری میکند، چون کد بینالمللی را وارد نمیکند، همان قیمت تلفن ثابت معمولی محاسبه میشود و هزینه مکالمه بینالمللی را شخصی که تماس را منتقل کرده است پرداخت خواهد کرد
اما اگر مشترک B تماس خود را به شماره C فوروارد کند و مشترک A با مشترک B تماس بگیرد، مشترک C به تماس پاسخ خواهد داد، که در این صورت هزینه مکالمه معادل یک تماس داخلی برای مشترک A و یک تماس بین المللی برای مشترک B خواهد بود. مشترک C در هر دو حالت بین المللی و داخلی، هزینه مکالمه را پرداخت نمیکند، اما در صورت دایورت بین المللی، هزینه داخلی برای مشترک A و هزینه بین المللی برای مشترک B محاسبه میشود.
در صورت دایورت داخلی برای خط مشترک A، هزینههای داخلی برای مشترک B محاسبه میشود. همچنین در صورت فوروارد تلفن همراه در داخل کشور به شماره بین المللی، علاوه بر قیمت معمولی بین المللی، در هر دقیقه مبلغی معادل 44.7 تومان به این مبلغ اضافه میشود.
در زمان رومینگ، در صورت افزایش بیش از 200 دلار کارکرد تلفن همراه، شرکت ارتباطات سیار ایران حق قطع ارتباط تلفن همراه را دارد اما به دلیل تاخیر در ارسال این اطلاعات، قطع ارتباط در همان لحظه امکان پذیر نمیباشد. و مشترک موظف است تا بدهی خود را به هر میزانی که است تا زمانی که قطعی صورت بگیرد پرداخت کند. علاوه بر این، امکان انتقال بخشی از مبلغ تابع تلفن به حساب برای دوره بعدی وجود دارد.
توصیه میشود در صورت مفقود شدن تلفن عمومی در خارج از کشور، سریعاً به یکی از بستگان درجه اول شخص در کشور اطلاع داده شود تا با تماس با خدمات دولتی مشترک، آن را خاموش کنند.
دیدگاهتان را بنویسید