با توجه به سختار خودروهایی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند، به خوبی متوجه میشویم که خودروها از قطعات مختلفی تشکیل شدهاند و این قطعات دست به دست هم میدهند تا در نهایت خودرو را به حرکت درآورند. یکی از قطعات اصلی نصب شده در بیشتر خودروها گیربکس اتوماتیک است. گیربکس با دنده خودرو در ارتباط است و در صورت آسیب دیدگی به راحتی میتواند از حرکت یا عملکرد درست دنده جلوگیری کند. گیربکسهای اتوماتیک بسیار متفاوت از سایر گیربکسهای دستی و معمولی هستند و به عنوان بهترین گیربکسهایی شناخته میشوند که یک خودرو میتواند در ساختار خود جای دهد. حال سوال ما این است که در صورت آسیب دیدن این قطعه چه باید کرد؟ باید خودرو را تعویض کنیم؟ باید گیربکس تعویض شود؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ بدهیم. قبل از پاسخ به این سوالات قصد داریم به شما علاقهمندان در حوزه خودرو، شغلی پردرآمد پیشنهاد کنیم. با توجه به پیشرفت روز افزون خودروها و جایگزینی خودرو های اتومات، شغل تعمیر گیربکس اتوماتیک بسیار رشد داشته است، به گونه ای که امروزه تعمیرکار گیربکس یکی از پردرآمدترین شغلهای فنی محسوب میشود. در همین راستا آموزشگاه فنون برق، اقدام به برگزاری دوره آموزش گیربکس اتوماتیک در کلاسی مجهز و توسط اساتیدی نام آشنا کرده است شما علاقهمندان نیز میتوانید با مراجعه حضوری و یا تماس با شماره تلفنهای درج شده در سایت در این دوره پر درآمد شرکت کنید. با ما همراه باشید!
فراموش نکنید که اگر گیربکس خودرو خود را به موقع تعمیر نکنید، ممکن است گیربکس شما بسوزد و نیاز به تعویض داشته باشد. طبیعتا هزینه تعمیر گیربکس بسیار کمتر از هزینه تعویض آن است.
میدانیم که ساختار داخلی گیربکس اتوماتیک پیچیده تر از گیربکس دستی است. تعویض دنده در گیربکس اتوماتیک با کمک یک کنترلر داخلی انجام میشود. این سیستم کامپیوتری با تجزیه و تحلیل سرعت خودرو و قدرت موتور به طور خودکار دندهها را تعویض میکند و به راننده کمک میکند تا با خیال راحت رانندگی کند. امروزه اکثر خودروسازان مطرح جهان از گیربکس اتوماتیک در خودروهای خود استفاده میکنند.
اجزای اصلی گیربکس اتوماتیک شامل مبدل گشتاور گیربکس، پمپ روغن گیربکس، چرخ دندههای متصل کننده گیربکس به چرخها، سنسور داخلی و کامپیوتری است که گیربکس را کنترل میکند. البته برخی از گیربکسهای اتوماتیک از 2 گشتاور (برای تعویض سریعتر و بهتر دنده) استفاده میکنند. هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک به دلیل حساسیت بیشتر و ساختار پیچیدهتر، از هزینه تعمیر گیربکس دستی بیشتر است.
تعمیر در مقایسه با تعویض گیربکس، یک جایگزین ارزانتر است. با این حال، اگر سایش بیش از حد وجود داشته باشد، مانند چرخ دندههای فرسوده یا ترک خورده، تعمیرات توصیه نمیشود. با این حال، اگر بتوان مشکل را به نحوی برطرف کرد، تعمیر همیشه ارزش آن را دارد. باید در نظر داشته باشید که گیربکس اتوماتیک جزء مهم و حیاتی خودرو است که به آرامی اما پیوسته فرسوده میشود. اما به محض مشکوک شدن به نقص، باید اقدام کنید، در غیر این صورت آسیب بیشتری به دنبال خواهد داشت. در ادامه به ایرادات گیربکس میپردازیم.
گیربکس اتوماتیک از یک سیستم پیچیده مکانیکی و کامپیوتری تشکیل شده است، بنابراین اگر در نگهداری آن سهل انگاری کرده و در مواقعی که گیربکس نیاز به سرویس دارد، از آن بی توجهی کنید، دردسر زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. نقص و مشکلات گیربکس اتوماتیک به عنوان علائم و هشدارهایی ظاهر میشود که باید آنها را جدی بگیرید. از شایعترین علائم خرابی گیربکس اتوماتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در گیربکس اتوماتیک تعویض از یک دنده به دنده دیگر کاملاً روان است و راننده نباید هیچ گونه لرزش و لغزشی احساس کند. گاهی اوقات تعویض دنده دشوار بوده و با علائم جزئی مانند لرزش همراه است که حتما به مرور زمان این مشکل بدتر هم میشود. بنابراین بهتر است به محض احساس لغزش حین تعویض دنده، به تعمیرکار مرجعه کرده تا دندهها آسیب نبینند و مشکل جدیتر نشود.
از رائجترین علائم خرابی گیربکس اتوماتیک، بوی سوختگی است که معمولاً به دلیل گرم شدن بیش از حد روغن گیربکس ایجاد میشود. روغن گیربکس نقش روانکاری سیستم را برای عملکرد بهتر دارد و در صورت کاهش سطح روغن (نشتی)، روانکاری به درستی انجام نمیشود و در نتیجه اصطکاک قطعات و تجمع زبالهها افزایش یافته و در نهایت منجر به خرابی گیربکس میشود.
یکی دیگر از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک، کندی عملکرد یا عدم درگیر شدن گیربکس در حالت حرکت یا دنده عقب است که نشان دهنده وجود مشکل در سیستم گیربکس است. کثیفی و رقیق شدن روغن گیربکس یا اختلال در سیستم کامپیوتری از جمله دلایلی است که باعث بروز چنین مشکلی میشود که با تعویض روغن یا ریست کردن کامپیوتر خودرو میتوان این مشکل را برطرف کرد. در واقع با قطع باتری به مدت 30 دقیقه میتوانید کامپیوتر خودرو را ریست کنید.
اگر به موقع متوجه ایراد گیربکس خودروی خود شوید، هزینه تعمیر گیربکس 206 تیپ 2 و سایر خودروها چندان زیاد نخواهد بود. اما اگر به موقع متوجه مشکل سیستم نشوید و برای تعمیر گیربکس اتوماتیک به تعمیرکار مراجعه نکنید، ممکن است گیربکس خودرو با مشکلات بزرگتری مواجه شود و هزینه تعمیر به چند میلیون تومان برسد. در ضمن برای کاهش هزینه تعمیر گیربکس حتما به متخصصان با تجربه مراجعه کنید.
گیربکس اتوماتیک خودرو وظیفه مهم و حیاتی انتقال نیروی موتور به چرخها را بر عهده دارد و به دلیل نحوه عملکرد آن نیاز به توجه و مراقبت بیشتری نسبت به گیربکس دستی دارد. در این مطلب به علائم خرابی گیربکس اتوماتیک و تعمیر آن پرداخته شد. همانطور که مطالعه کردید هنگامی که متوجه خرابی گیربکس اتوماتیک خودروی خود شدید سعی کنید سریعا نسبت به تعمیر و یا در صورت نیاز تعویض آن اقدام کنید چرا که اکثر علائم خرابی گیربکسهای اتوماتیک تا حدی قابل چشم پوشی است و بی توجهی به آنها تعمیرات پرهزینه و وقت گیر را به دنبال خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید