ابزار سیم کشی ساختمان | نکات ایمنی برق کشی ساختمان

5 دقیقه زمان مطالعه

سیم کشی (برق کشی) ساختمان از کارهایی است که باید توسط نیروی متخصص صورت پذیرد. از طرفی هر کاری باید با استفاده از ابزار مناسب آن انجام شود. از ملزومات مهم هنگام برق کشی، ابزار سیم کشی ساختمان است. بدون این ابزار انجام برق کشی ممکن نبوده و به نوعی کیفیت کاری شما بستگی به این ابزار دارد. در این مطلب قصد داریم تا ابزار مورد استفاده در برق کشی ساختمان را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

ابزار سیم کشی ساختمان

سیم چین

(سیم چین) قیچی های سیم بر جزو ابزار آلات مکانیکی میباشند که برای بریدن و قطع کردن سیم‌ها استفاده میشوند. از کاربرد های اشتباه سیم چین کمک گرفتن از آن به عنوان سیم لخت کن است از این جهت این امر نادرست است که هنگام جدا شکن روکش سیم، بدنه سیم آسیب می‌بیند. ابزار درست برای لخت کردن سیم انبر سیم لخت کن است.

سیم لخت کن

همانطور که اشاره شد سیم لخت کن وسیله ای است که از آن برای برداشتن روکش عایق سیم استفاده می‌شود. سه مدل سیم لخت کن در بازار وجود دارد.

سیم لخت کن

 سیم لخت کن ساده که دارای دو لبه است که با یک پیچ یا مهره فاصله بین این دو لبه تنظیم می‌شود هنگامی که سیم را بین دو لبه قرار می‌دهیم با فشار دادن دسته‌ها، روکش به راحتی از سیم جدا می‌شود.

سیم لخت کن های اتوماتیک شیار هایی متناسب با سایز دارند و همچنین دارای دو فک v شکل بوده که هنگام لخت کردن سیم با فشار دست این دو فک از هم دور میشوند و در نتیجه روکش از رشته های سیم جدا میشود.

سیم لخت کن حرارتی همانطور که از نامش پیدا است با ایجاد حرارت موجب جدا شدن روکش از سیم می‌شود هرچند که این نوع از سیم لخت کن‌ها دود و بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کنند اما به مفتول آسیبی نمی‌رسانند.

دریل

دریل از پرمصرف‌ترین و مهم‌ترین ابزار های موجود در بازار است که مصرف خانگی نیز دارد. از این وسیله برای ایجاد سوراخ در سطوح مختلف استفاده می‌شود. البته با توسعه این وسیله کارهایی مثل برش، باز و بسته کردن پیچ، سمباده زدن را نیز میتوان به کمک دریل انجام داد.

بوشن

بوشن از ابزار پرکاربرد در صنعت است این قطعه وظیفه دارد که دو لوله را در مسیر لوله کشی به همدیگر وصل کند. برخی از تکنسین‌ها برای اتصال لوله‌ها از ابزار جوشکاری استفاده می‌کنند که انجام این فرایند تعویض لوله‌ها را دشوار می‌کند به همین دلیل به جای اتصال لوله‌ها به یکدیگر با جوشکاری، از اتصال دهنده بوشن استفاده می‌شود. بوشن‌ها به صورت رزوه ای، دنده ای و جوشی تولید می‌شوند و به اشکال مختلف لوله‌ها را به یکدیگر وصل می‌کنند.

بوشن

فازمتر

فازمتر از قدیمی ترین و پراستفاده ترین ابزار های مربوط به برق میباشد که کاربرد فراوانی دارد. وجود این وسیله در هر جعبه ابزاری ضروری است. ظاهر فازمتر شبیه پیچ گوشتی است، از این وسیله برای تشخیص وجود ولتاژ الکتریکی و تشخیص سیم فاز و نول استفاده میشود.

مولتیمتر

مولتی متر یا مولتی تستر ابزاری است که برای اندازه گیری کمیت های الکتریکی مثل ولتاژ جریان مقاومت الکتریکی و ظرفیت خازنی استفاده میشود. این وسیله از اصلی ترین ابزار مهندسان و تعمیرکاران برق است. مولتی متر در دو نوع آنالوگ و دیجیتال در بازار یافت می‌شود. به کمک این ابزار میتوان از سالم بودن قطعات مختلف الکترونیکی اطمینان حاصل کرد .

مولتیمتر

بلوک های ترمینال

بلوک های ترمینال از محفظه ای مدولار و بدنه ای عایق تشکیل شده اند و وظیفه ایمن سازی دو یا چند سیم در سیستم های الکتریکی را بر عهده دارند. این وسیله اتصالات نیمه دائمی را در اختیار مهندسان قرار میدهند که باعث تسهیل در تعمیر سیم ها میشود.

بلوک های ترمینال

آموزشگاه فنون برق برگزار کننده دوره آموزش برق ساختمان در محیطی مجهز و توسط اساتید با تجربه است. اگر علاقه مند به یادگیری هستید میتوانید با شرکت در این دوره آموزشی علاوه بر آموزش صفر  تا صد مطالب آموزشی وارد بازار کار شده و کسب درآمد کنید.

 

نکات ایمنی مهم در برق کشی ساختمان

انجام دادن اصولی برق کشی باعث ایجاد نتایج دلخواه خواهد بود. سیم کشی نیز از جمله کار هایی است که جزو مراحل ابتدایی در ساخت و ساز ساختمان ها است. به دلیل حساسیت بالای سیم کشی قبل از شروع باید نکات ایمنی خاصی را رعایت کرد رعایت نکات ایمنی خطرات ناشی از برق گرفتگی را به حداقل می‌رساند. در ادامه چند مورد از نکات امنیتی را بیان میکنیم.

  • ابتدا باید نقشه سیم کشی مشخص شود تا کار به خوبی پیش برود.
  • طراحی سیم کشی بهتر است به صورت تک خطی انجام شود تا تداخلی بین سیم ها پیش نیاید.
  • سیم کشی باید در خط مستقیم انجام شود روشنایی سالن و اتاق ها نیز در وسط قرار بگیرد. برای فضاهایی که بزرگ هستند سالن باید به چند قسمت تقسسیم شود و روشنایی ها را در حد وسط تعیین شده در فضا قرار داد.
  • برای کابل آنتن تلوزیون بهتر است لوله جداگانه ای در نظر گرفته شود. کابل آنتن نباید کنار سیم های برق قرار گیرد.
  • کلید و پریز ها باید طراحی مناسبی داشته باشند و در مکانی نصب شوند که حین ورود به خانه دسترسی راحت و سریعی به آنها داشت.
  • کولرگازی و کولر آبی دارای بار سنگینی هستند و مقدار برق مصرفی آنها زیاد است از این جهت بهتر است برای آنها فیوز جداگانه با خطی مستقیم در نظر گرفت.
  • سیم تلفن باید در لوله ای جداگانه قرار داده شود تا با سیم های برق تداخل پیدا نکند تا از نویز افتادن روی خط تلفن جلوگیری شود.
  • ضرورت استفاده از ابزار های استاندارد

    همانطور که میدانید سیم کشی ساختمان از کار های بسیار حساس و پر اهمیت است که حین کار باید نهایت دقت صورت پذیرد. سیم کشی از مواردی است که علاوه بر لزوم استفاده از ابزار مناسب، تکنسین برق باید از تخصص و دانش کافی بهره مند باشد چرا که در غیر این صورت خسارت های جبران ناپذیری وارد می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *