9 دلیل خاموش شدن پکیج دیواری+راه حل

5 دقیقه زمان مطالعه

اگر در منزل از پکیج دیواری استفاده می‌کنید حتما حداقل یکبار با مشکل خاموش شدن پکیج روبه رو شده اید. آسیب به پکیج صرف نظر از برند آن با مشکلات زیادی همراه است تا جایی که می‌تواند روی رفاه و آرامش ما تاثیر بگذارد. روشن نشدن پکیج یکی از رایج ترین مشکلاتی است که کاربران با آن مواجه هستند. آیا میدانید چه عواملی سبب خاموش شدن ناگهانی پکیج دیواری شما می‌شوند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مهم ترین عوامل خاموش شدن پکیج بپردازیم و راه حل رفع مشکل آن را بیان کنیم.

از علاقمندان به یادگیری انواع تعمیرات پکیج دیواری دعوت می کنیم تا در دوره آموزش تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه فنون برق ثبت نام و شرکت نمایید. این دوره ها به صورت تئوری و عملی برگزار شده و افراد پس از اتمام دوره خود می‌توانند به عنوان یک تعمیرکار ماهر وارد بازارکار این شغل پردرآمد شوند.

دلایل خاموش شدن پکیج دیواری

پکیج دیواری شما ممکن است بنابر دلایل زیادی خاموش شود. در ادامه چند مورد از این دلایل را عنوان کرده ایم لازم به ذکر است که برخی از این دلایل بدون استفاده از هیچ ابزاری در خانه تعمیر می‌شوند و برخی دیگر به تعمیرکار نیاز دارد.

1-کمبود آب در مخزن

برای اینکه پکیج دیواری به درستی کار کند، به مقداری آب نیاز دارد. بنابراین مشکل در تامین آب پکیج یا شیر پرکن آب، نشتی دستگاه و همچنین مشکل در منبع آب پکیج می‌تواند مواردی باشد که باعث کمبود آب و در نتیجه دلیل خاموش شدن پکیج شود.

فشار آب روی پکیج را می‌توان با نشانگر خواند. این عدد معمولاً بین 1 تا 2 بار است که فشار کاری معمولی دستگاه است. اگر گیج فشار به 0.5 نزدیک شود، پکیج خود به خود خاموش می‌شود و تا زمانی که فشار دوباره تنظیم نشود روشن نمی‌شود. در این حالت می‌توان فشار آب را از طریق شیر پرکن آب که معمولاً در زیر دستگاه قرار دارد کم و زیاد کرد.

دلیل خاموش شدن پکیج دیواری

2-کم بودن فشار گاز

گازرسانی به پکیج یکی از مهم‌ترین موارد برای عملکرد صحیح آن است. اگر مشکلی در گازرسانی وجود داشته باشد، مثلاً بسته بودن شیر پکیج یا کاهش فشار، ممکن است دلیل روشن نشدن رادیاتور باشد. در این حالت چراغ پکیج نیز روشن شده، بنابراین دلیل روشن بودن چراغ قرمز روی پکیج، قطع بودن گاز ورودی است. همچنین دلیل خاموش شدن پکیج و روشن نشدن آن، فشار کم یا قطعی گاز است که با تولید شعله ضعیف موجب قطعی مداوم پکیج می‌شود. این مشکل می‌تواند از شیر گاز یا مربوط به گاز کل ساختمان شما باشد.

3-وجود هوا در لوله مدار

اگر به جای آب در لوله‌‎های مدار پکیج، هوا وجود داشته باشد، پمپ به جای پمپاژ آب، هوا را در مدار به گردش در می‌آورد. این موضوع باعث می‌شود که برد پکیج، کمبود آب در مدار را تشخیص دهد و باعث خاموش شدن پکیج و مهمتر از آن جلوگیری از روشن شدن پکیج شود. بنابراین دلیل خاموش شدن پکیج، هواگرفتگی است که به راحتی برطرف می‌شود. توجه داشته باشید که یکی از عوامل تشخیص وجود هوای بیش از حد در مدار پکیج، افزایش فشار است.

4-مسدود بودن مدار گرمایش

در صورتی که مدار گرمایش پکیج که شامل لوله‌ها و رادیاتورها می‌شود گرفته یا مسدود شود، تغییرات فشار ناشی از آن می‌تواند باعث خاموش شدن پکیج شود. گرفتگی مدار گرمایش به دلیل رسوبات در لوله‌ها و رادیاتورها است. رسوبات معمولاً به دلیل سختی آب ورودی به مدار ایجاد می‌شود که با نصب قطعه‌ای بر روی دستگاه می‌توان این مشکل را برطرف کرد. همچنین لوله‌های قدیمی و نامناسب نیز می‌تواند دلیل تشکیل رسوب باشد که پس از برداشتن رسوب از روی پکیج توسط استاد کار مجرب بهتر است به فکر تعویض آن‌ها باشید.

5-خرابی پمپ آب

همانطور که گفته شد پمپ آب پکیج، وظیفه پمپاژ آب به داخل مدار گرمایش پکیج را دارد. اگر پمپ سیرکولاتور یا پمپ گردشی آب مشکل داشته باشد، آب به درستی به گردش درنیامده و این موضوع توسط برد دستگاه تشخیص داده می‌شود و دلیل خاموش شدن پکیج و همچنین روشن نشدن پکیج می‌شود. البته پمپ آب یکدفعه خراب نمی‌شود، معمولاً این پمپ ابتدا نیم‌سوز شده و پس از مدتی که ضعیف شد می‌سوزد و درنتیجه پکیج از کار می‌افتد.

6-ایراد در دودکش پکیج

دودکش از اجزای مهم پکیج است که باعث خارج کردن دود حاصل از احتراق می‌شود. اگر دودکش به درستی نصب نشود و یا در فاصله مناسبی از سقف قرار نگیرد، نمی‌تواند دود را خارج کند و مقداری از آن در همان محل دستگاه جمع می‌شود. این مشکل باعث می‌شود که پکیج به طور ناگهانی خاموش شود زیرا سنسورهای پکیج قادر به تشخیص تجمع دود در اطراف پکیج هستند. حتی پس از روشن کردن مجدد پکیج، دستگاه بلافاصله خاموش می‌شود. بنابراین مشکل دودکش ممکن است دلیل روشن نشدن رادیاتور پکیج‌ها باشد.

7-خرابی الکترود تشخیص شعله

در قسمت مشعل پکیج یک الکترود یونی قرار دارد که وظیفه آن تشخیص شعله است. آسیب الکترود یونی ممکن است دلیل روشن نشدن پکیج شما باشد. ممکن است الکترود کثیف باشد یا فاصله آن با جرقه زن تنظیم نشده باشد. بنابراین برای جلوگیری از خاموش شدن پک و روشن نشدن مشعل، الکترود یونی باید چک و سنباده شود یا فاصله آن دوباره تنظیم شود.

8-ایراد در شمعک پکیج

مشکل در سیستم جرقه زنی و گاز پکیج می‌تواند باعث روشن نشدن شمعک پکیج شود. اما گاهی ایراد از خود شمعک هم می‌تواند باشد. برای اطمینان از این موضوع، باید شیر آب گرم را باز کرده و با استفاده از فندک، شمع را به صورت دستی روشن کنید. اگر پکیج روشن شد، ایراد از سیستم شمعک پکیج است. گاز شمعک از طریق یک لوله نازک تامین می‌شود که ممکن است به دلیل کثیف شدن شمع شده باشد.

دلیل خاموش شدن پکیج دیواری

9-جوش آوردن پکیج

از دلایل خاموش شدن ناگهانی پکیج، داغ شدن بیش از حد آن است. اگر پکیج بسیار داغ شود و دمای آب در مدار از حد معینی بالاتر رود، برای جلوگیری از ایجاد خطر، پکیج به طور خودکار خاموش می‌شود. در این حالت پکیج به اصطلاح جوش می‌آورد. هنگامی که دمای آب کاهش می‌یابد، پکیج دوباره روشن می‌شود. علت جوش آوردن پکیج به موارد زیادی از جمله تنظیم نشدن کلید دما، خرابی کلید NTC، رسوب در مبدل ثانویه و … مربوط می‌شود که دلایل پیچیده و فنی پکیج است. بنابراین برای رفع مشکل پکیج بهتر است که از یک متخصص مجرب کمک بگیرید.

10-ایراد در پیلوت

پیلوت از ترموکپل برای روشن شدن استفاده میکند ترموکوپل ممکن است بعد از استفاده مکرر شکسته و نیاز به تعویض پیدا کند. در این صورت پکیج دیواری خاموش می‌شود.

11-ایراد در ترموستات

خراب یا قدیمی بودن ترموستات می‌تواند دلیل خاموش شدن پکیج باشد. در این صورت با جایگزین کردن ترموستات جدید مشکل خاموش شدن ناگهانی پکیج شما حل می‌شود.

12-خرابی الکترود یون

اگر الکترود یون در پکیج آسیب ببیند پکیج خاموش می‌شود! الکترود یون نقش تشخیص شعله در پکیج دیواری را برعهده دارد. اگر این قسمت آسیب ببیند شعله قابل تشخیص نخواهد بود و پکیج خاموش خواهد شد برای رفع این ایراد بهتر است از یک تعمیرکار کمک بگیرید.

آیا می‌شود در خانه مشکل روشن نشدن پکیج را حل کرد؟

احتمال اینکه روشن نشدن پکیج شما به دلیل یک ایراد ساده باشد، بسیار بالا است در این حالت با اندکی اطلاعات فنی و تجربه، خودتان در منزل قادر خواهید بود تا ایراد را برطرف کنید. البته به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر دانش فنی ندارید برای تعمیر پکیج اقدام نکنید و حتما از تکنسین مجربی کمک بگیرید چرا که در صورت وجود ایراد جزئی ممکن است خسارت بیشتری به پکیج شما وارد شود. االبته در این مطلب، 9 مورد از ایرادات جزئی پکیج به علاوه راه حل آن توضیح داده شده است که امیدواریم کارساز بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *