نمایشگر LCD و LED و عملکرد ال سی دی و ال ای دی در موبایل با توجه به تفاوت های خاصی که دارند قابل تمایز و شناسایی هستند. این صفحات که به عنوان نمایشگرهای موبایل در مدل های مختلف به صورت متمایز به کار می روند از تکنولوژی های مختلفی در ساختار خود بهره می برند و شرکت سازنده این صفحات شکل متفاوتی از آنها را برای انواع گوشی ارائه می نماید.
برای این که با ساختار و عملکرد LCD و LED موبایل آشنا شوید می توانید در دوره آموزش تعمیرات تخصصی موبایل شرکت کنید. در این دوره های آشنایی با این صفحات نمایشگر به شکلی مناسب امکان پذیر می شود و در نهایت به هنگام بروز ایراد در نمایشگر گوشی به راحتی می توان برای رفع آن اقدام نمود.
در صفحات نمایشگر LCD که به صورت رنگی ارائه می شوند هر یک از پیکسل ها به سه پیکسل جداگانه قابل تقسیم شدن می باشد. هر کدام از این پیکسل ها وظیفه دارند رنگ های قرمز و سبز و آبی را نمایش بدهند و یا آن را نمایش ندهند. برای این که بتوان رنگ ایجاد کرد باید نور به مقداری متفاوت به زیر پیکسل های موجود در صفحه نمایش تابانده شود. در نهایت این زیر پیکسل های سه تایی از فاصله بسیار نزدیک در یک صفحه ال سی دی قابل مشاهده می باشد.
برای این که فیلترهای رنگی در صفحه ال سی دی دارای نور باشند لازم است که نور پس زمینه برای آنها مهیا شود و برای این که نور پس زمینه تامین شود از لامپ های فلورسنت و یا بازتاب دهنده نور به شکل های متفاوتی بهره گرفته می شود. از آنجایی که در صفحه نمایشگرهای ال سی دی میزان نور برای پس زمینه این صفحات زیاد می باشد رنگ های مشکی کمی روشن تر از رنگ واقعی به نطر می رسند. در نهایت ممکن است که رنگ های تیره از قبیل رنگ مشکی دارای شفافیت کمتری برای ظاهر شدن در این پنل ها باشند.
مصرف انرژی در صفحات نمایشگر ال سی دی به میزان بیشتری از ال ای دی مشاهده می شود. زمانی که زاویه دید به شکل مناسبی وسیع و گسترده می شود احتمال این که پیکسل سوخته در ال سی دی مشاهده شود زیاد است البته در این مورد نباید نگران بود زیرا می توان پیکسل های سوخته را به شکل مناسبی ترمیم نمود.
از آنجایی که ساخت صفحه نمایش ال سی دی در مقایسه با انواع دیگر دارای هزینه کمتری برای شرکت سازنده می باشد به عنوان نمایشگر در مدل های مختلفی از گوشی کاربرد دارد.از انواع ال سی دی از لحاظ کیفیت موجود در بازار میتوان به TFT.TFD.STN اشاره کرد
قدرت خروج نور به صورت تک رنگ در صفحات نمایشگر LED وجود دارد که یک مزیت برای آن محسوب می شود. رنگ خروجی از صفحه نمایش ال ای دی بستگی به موادی دارد که در دیود مورد استفاده قرار گرفته است.
در نسل های اولیه ارائه شده از ال ای دی نور قرمز و آبی و سبز نشان داده می شد که به دلیل استفاده از برخی از فلزاتی بود که در دیود به کار می رفتند. در نسل های جدید ال ای دی که برای صفحات موبایل کاربرد دارند می توان مصرف انرژی را به شکلی مناسب و کمتر از ال سی دی ها مشاهده نمود. این صفحات نمایشگر دارای درخشندگی بیشتری هستند و و می توان رنگ مشکی را در ال ای دی به صورت شفاف تری ملاحظه کرد. این شفافیت به این دلیل است که هر کدام از پیکسل ها می تواند به تنهایی رنگ مشکی شفاف تولید کند.
در نسل های اولیه و قبلی ال ای دی های تولید شده دارای اندازه های بزرگی بودند و از این رو نمی توانستند ظرافت مناسبی برای استفاده در تلفن های همراه را داشته باشند. به هر ترتیب نسل های صفحات نمایشگر روز به روز در حال پیشرفت است تا با بهترین کیفیت و ویژگی های ممکن بتواند ال سی دی و ال ای دی های نسل جدید را برای استفاده به عنوان صفحه نمایشگر گوشی همراه داشته باشد.
در بهترین آموزشگاه تعمیرات موبایل می توان با جزییات مربوط به صفحات نمایشگر ال سی دی و ال ای دی در موبایل آشنایی پیدا کرد و به هنگام وجود ایراد در آنها بهترین شیوه عیب یابی را انتخاب کرده مورد استفاده قرار داد.
دیدگاهتان را بنویسید