تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ چیست؟

5 دقیقه زمان مطالعه

در دنیای امروزی که تکنولوژی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است دوربین‌های مدار بسته که جزو وسایل امنیتی محسوب می‌شوند روز به روز در حال توسعه هستند. از لحاظ کارکرد این دوربین ها به دو بخش اصلی تقسیم بندی می‌شوند، دوربین‌های آنالوگ و تحت شبکه یا IP . همین موضوع باعث می‌شود که شما هنگام خرید دوربین مدار بسته با این سوال مواجه شوید که کدام دوربین مناسب و کاربردی تر است؟ دوربین آنالوگ یا دوربین تحت شبکه؟ تفاوت‌های عظیمی بین دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ وجود دارد که بهتر است قبل از خرید، از تمامی مزایا و معایب آن ها مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تفاوت دوربین تحت شبکه یا آنالوگ آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ چیست؟

تفاوت دوربین مداربسته و تحت شبکه و آنالوگ

بخش اعظمی از امنیت در اماکن عمومی را، دوربین‌های مداربسته برعهده دارند و می‌توان با جرات گفت یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی حال حاضر به حساب می آیند. علاوه بر تمامی این موارد، دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ از نظر قیمت نیز با یک دیگر تفاوت دارند. همچنین جدا از دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ که تفاوت عظیمی با یکدیگر دارند، دوربین‌ها دارای یک دنیای بزرگ هستند که پیشنهاد می‌شود مطلب معرفی انواع دوربین مدار بسته، ویژگی‌ها و کاربردهای آن ‌ها را از دست ندهید.

کیفیت تصویر

می توان با جرات گفت که یکی از اصلی‌ترین مواردی که تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ را بیش از پیش افزایش خواهد داد، مربوط به کیفیت تصویر خواهد شد. دوربین مداربسته آنالوگ در این بخش عملکرد چندان مناسبی ندارد چرا که دوربین آنالوگ بالاتر از رزولوشن بیش از 0.5 مگاپیکسل هنوز ساخته نشده است. همین موضوع باعث شده تا کیفیت تصاویر در دوربین‌های آنالوگ چندان مناسب نباشد. اما از طرفی دیگر شاهد کیفیت تصاویر مناسبی از سوی دوربین مداربسته تحت شبکه هستیم. دوربین مداربسته تحت شبکه می تواند کیفیت آن حتی به 5 مگاپیکسل برسد.

در دوربین‌های تحت شبکه از ساختار پیشرفته ای استفاده شده است. در تصاویر ثبت شده توسط این دوربین، شاهد استفاده از پیکسل های بیشتری هستیم که باعث شده تا کیفیت بالایی را شاهد باشیم. همچنین مشاهده تصاویر و ضبط آن ها با NVR امکان پذیر خواهد بود و در صورت استفاده از NVR شاهد کیفیت بالاتر خواهیم بود. جدا از تمامی این موارد، دوربین مورد نظر نظارت بیشتری بر فضای تحت پوشش ایجاد می‌کند. با وجود تمامی موارد ذکر شده، دوربین مداربسته آنالوگ دارای قیمت پایین تری می‌باشد و برای نصب آن نیاز به در نظر گرفتن کابل و کابل کشی می‌باشد. در این نوع دستگاه‌ها از دستگاه ضبط کننده DVR استفاده می‌شود و همچنین در دوربین‌‌های آنالوگ برای انتقال تصاویر از کابل‌‌های کواکسیال استفاده می‌‌کنند. در نهایت می‌توان گفت دوربین‌های مداربسته آنالوگ در واقع از روش‌های سنتی برای ضبط تصاویر استفاده می‌کنند و دوربین های آنالوگ با تکنولوژی قدیمی نمی‌توانند انتظارات بالای شما را برآورده سازند.

امنیت

یکی از موضوعاتی که بسیار مورد توجه قرار دارد، مربوط به امنیت در دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ می‌شود. حرف اول و آخر هر وسیله الکترونیکی امنیت آن است. بنابراین دوربینی که امنیت خود را کنترل می‌کند باید از داده‌های خود نیز محافظت کند. تصاویر دوربین‌های تحت شبکه ایمن تر هستند. به دلیل استفاده از کابل کواکسیال و کانکتورهای ساده و تجهیزات آنالوگ، به دست آوردن تصاویر موجود در این دستگاه‌ها ساده‌تر خواهد بود.

اما امنیت دوربین‌های مداربسته تحت شبکه به طرز چشم گیری بهتر از دوربین‌های مداربسته آنالوگ خواهد بود. در صورتی که قصد استفاده از دوربین در مکان‌های کوچک را دارید، بهتر است تا از دوربین‌های آنالوگ استفاده کنید، اما در صورتی که قصد استفاده از دوربین در مکان‌های بزرگ را دارید و حفظ اطلاعات از اولویت‌های خرید شما می‌باشد، بهتر است تا از دوربین‌های تحت شبکه استفاده نمایید. تمامی این موارد باعث شده تا شاهد قیمت بالاتر دوربین‌های تحت شبکه نسبت به آنالوگ باشیم.

ارسال داده

تفاوت اصلی بین دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه در نحوه ارسال سیگنال‌های ویدئویی است. همانطور که می‌دانید دوربین‌های مداربسته آنالوگ تصاویر را به صورت آنالوگ تولید کرده و به کمک سیگنال آنالوگ ارسال می‌کنند، اما دوربین‌های تحت شبکه تصاویر را به صورت دیجیتال تولید می‌کنند و با استفاده از سیگنال دیجیتال ارسال می‌کنند. لازم به ذکر است که انتقال اطلاعات در دوربین‌های تحت شبکه به دلیل محدود نبودن پهنای باند بسیار سریعتر است.

ضبط تصویر

دوربین‌های مدار بسته آنالوگ با روش قدیمی به ضبط و ذخیره تصاویر می‌پردازند یعنی سیگنال‌های ارسال شده می‌تواند به وسیله مانیتور مانند تلوزیون دریافت شود.

دوربین های آنالوگ به صورت زنده تصاویر ضبط شده را از طریق کابل کواکسیل به دستگاهی ذخیره ساز DVR انتقال می‌دهند. در نسل‌های جدید دوربین‌های آنالوگ، امکان تبدیل تصاویر منتقل شده به تصاویر دیجیتالHD و رایت آن ها بر روی DVD یا هارد دیسک وجود دارد، در این حالت ماهیت و کیفیت تصاویر تغییر چندانی نمی‌کند.

دستگاه ضبط کننده

دوربین‌های مدار بسته آنالوگ و آی پی به دلیل عملکرد‌های متفاوت هر کدام از دستگاه‌های ضبط کننده جداگانه استفاده می‌کنند. در این بخش به صورت خلاصه در مورد این دستگاه‌ها صحبت می‌کنیم. تفاوت بین این دو دستگاه تنها در شیوه انتقال تصاویر است. به طور کل در دوربین‌های مدار بسته از دو نوع دستگاه ضبط کننده و ذخیره کننده تصاویر استفاده می‌شود. دستگاه ضبط کننده NVR و دستگاه DVR.

دستگاه ضبط DVR در سیستم مداربسته آنالوگ HD کاربرد دارند. دستگاه NVR مخفف Network Video Recorder است و وظیفه این دستگاه ذخیره سازی و همچنین ارائه قابلیت های خاصی مانند تشخیص چهره و پلاک است.

تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ چیست؟

قیمت

همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، این دوربین‌ها دارای مزایا و معایب مختلفی می‌باشند که باعث شده تا قیمت آن‌ها نیز متفاوت باشد. تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ در قیمت باعث شده تا افرادی که قصد خرید دارند، به کار خود نیز توجه ویژه ای داشته باشند. دوربین مداربسته آنالوگ به دلیل قابلیت‌ها و ویژگی‌های کم آن، دارای قیمت پایین‌تری نیز می‌باشد. از طرفی دیگر دوربین‌های تحت شبکه به دلیل ویژگی‌های مختلفی که دارد، دارای قیمت بالاتری نیز می‌باشد. پیش تر در رابطه با دو ویژگی اصلی یعنی کیفیت تصویر و امنیت آن‌ها توضیحات تکمیلی ارائه داده شد که در نهایت موجب کاهش و یا افزایش قیمت این محصولات خواهد شد.

نصب

یکی دیگر از تفاوت‌های اساسی دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ مربوط به نصب آن می‌شود. برای نصب دوربین آنالوگ حداقل به سه کابل نیاز دارید، در صورتی که دوربین‌های تحت شبکه نیاز به یک کابل دارند، همین موضوع باعث خواهد شد تا روش نصب آن ساده تر باشد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، برای نصب دوربین آنالوگ شما نیاز به سه کابل دارید که می‌توان به کابل منبع تغذیه، کابل صدا و کابل تصویر اشاره کرد.

جمع بندی

در نهایت می‌توان گفت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ دارای تفاوت‌های بسیاری می‌باشند که از مهم ترین و اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به تفاوت در کیفیت تصاویر، امنیت و قیمت اشاره مستقیم کرد. جدا از تمامی موارد ذکر شده، در بخش اتصالات نیز شاهد تفاوت‌هایی هستیم. هر دو دوربین دارای مزایا و معایب مختلفی می‌باشند که برای انتخاب، بهتر است تا ابتدا به نوع کار خود توجه نمایید. در صورتی که شما قصد دارید تا تمامی جزئیات را با دوربین مداربسته خود زیر نظر داشته باشید، بهتر است تا اقدام به خرید دوربین مداربسته تحت شبکه کنید اما در صورتی که قصد دارید تا یک نگاه کلی داشته باشید و بیشتر برروی حرکت‌ها تمرکز کنید، بهتر است تا اقدام به خرید دوربین مداربسته آنالوگ کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *