بدسکتور چیست و چگونه می توان آنرا برای همیشه پاک کرد؟ ممکن است این سوال مطرح شود. این مقاله به معرفی دو نوع بخش بدسکتور یعنی بخش بدسکتور نرم افزاری یا منطقی و بخش بدسکتور فیزیکی – به سوالات پاسخ می دهد.
چگونه می توان بدسکتور را به طور دائم از روی هارد دیسک حذف کرد؟ ممکن است این سوال مطرح شود. این مقاله به معرفی دو نوع بخش بدسکتور یعنی بخش بدسکتور نرم افزاری یا منطقی و بخش بدسکتور فیزیکی – به سوالات پاسخ می دهد.
بدسکتور چیست و چگونه رفع میشود ؟در محاسبات ، بخش بدسکتور به بخش دیسک روی یک واحد ذخیره سازی دیسک اشاره می کند که برای همیشه آسیب دیده است. وقتی هارد دیسک های ما دچار بدسکتور می شوند ، این بخش ها به درخواست خواندن یا نوشتن پاسخ نمی دهند.
به عبارت دیگر ، داده ها را نمی توان در چنین بخشهایی ذخیره کرد و تمام اطلاعات ذخیره شده در آنها از بین می رود. بدتر از آن ، توسعه سریع بدسکتور در بخشهای دیگر هارد دیسک قطعاً می تواند نشان دهنده خرابی هارد دیسک باشد.
اگر هنگام استفاده از رایانه با علائم زیر روبرو شدید ، میتوانید بفهمید که هارد دیسک شما دچار بدسکتور شده است یا خیر .
در صورت وجود هر یک از خطاهای فوق ، باید مراقب سیستم خود باشید زیرا سیستم شما دچار بدسکتور شده است.
برای تشخیص بخشهای بدسکتور ، می توانید از نرم افزار شخص ثالث MiniTool Partition Wizard استفاده کنید.
هنگامی که هارد دیسک دچار بدسکتور نرم افزاری میشود در واقع کار کردن برای نرم افزارهای جانبی و سیستم عامل دچار اختلال میشود و میتواند موجب کار نکردن سیستم شود.
بخش های بدسکتور نرم افزاری روی هارد دیسک به وجود می آیند، این بخش ها برای نرم افزار کنترل کننده دیسک یا سیستم عامل غیرقابل دسترسی می شوند.
استفاده نادرست یا عملکرد نادرست نرم افزار نیز می تواند منجر به بدسکتور نرم افزاری شود. برای رفع مشکل بدسکتور نرم افزاری میتوان هارد دیسک را فرمت یا پارتیشن بندی کرد و با انجام این کار بدسکتور بصورت کامل از بین می رود.
مرحله 1: اسکن دیسک برای شناسایی بخش هایی که دچار بدسکتور شده اند.
برای علامت گذاری بخشهای بدسکتور می توانید عملیات زیر را انجام دهید. در اینجا ویندوز 10 را برای این آموزش در نظر گرفته ایم.
توجه: لطفاً قبل از انجام اسکن دیسک ، همه برنامه های باز ، مرورگرهای وب و غیره را ببندید تا فعالیت دیسک در حین اسکن به حداقل برسد.
روش 1: استفاده از ابزار بررسی خطا
ابتدا File Explorer را باز کنید برای اینکار میتوانید بر روی آیکن windowsکلیک کنید و کلید E را فشار دهید .
در پنجره باز شده File Explorer ،قابل مشاهده است و میتوانید بر روی آن به راحتی کلیک کنید.
در قسمت درایوها در سمت راست پنجره ، روی درایوی که می خواهید اسکن کنید راست کلیک کرده و سپس روی Properties کلیک کنید.
در پنجره Properties ، به بررسی Tools Under Error بروید ، روی دکمه Check کلیک کنید.
برای بررسی خطا ، لطفاً روی Scan Drive کلیک کنید.
روی دکمه Check کلیک کنید
بسته به قطعات سخت افزاری سیستم شما ، اسکن می تواند بین 15 دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
SFC یک ابزار خط فرمان است که فایل ها و منابع خراب روی سیستم را اسکن می کند.
برای اسکن هارد دیسک خود با SFC ، عملیات ذکر شده را دنبال کنید.
Command Prompt را در کادر جستجوی Cortana تایپ کرده و نتیجه جستجو را باز کنید.
در پنجره Command Prompt ، لطفا sfc/scannow را تایپ کنید و کلید Enter را در صفحه کلید فشار دهید.
بیشتر بخوانید : راهنمای جامع حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ
توجه: لطفاً پنجره خط فرمان را نبندید تا زمانی که اسکن به پایان برسد.
نکته: در صورت دریافت پیغام “Windows Resource Protection نمی تواند عملیات درخواستی را انجام دهد” ، می توانید کامپیوتر خود را در حالت ایمن بوت کرده و عملیات بالا را تکرار کنید.
بدسکتور چیست و چگونه رفع میشود ؟ از آنجا که این مرحله فقط می تواند به شما در علامت گذاری بخش های بدسکتور تشخیص داده شده کمک کند تا سیستم عامل نتواند به این مناطق دسترسی پیدا کند ، باید عملیات زیر را برای رفع بخش های بدسکتور انجام دهید.
همانطور که گفته شد ، داده های ذخیره شده در بخش های بدسکتور منطقی از بین می روند. برای این وضعیت ، لطفا نگران نباشید ، زیرا مطالب زیر نحوه استفاده از ویژگی بازیابی اطلاعات MiniTool Partition Wizard را برای بازیابی داده های از دست رفته از بخشهای بدسکتور منطقی نشان می دهد.
توجه: این ویژگی می تواند به شما در بازیابی داده ها از پارتیشن منطقی آسیب دیده ، پارتیشن فرمت شده و پارتیشن RAW کمک کند ، اما فقط در نسخه های MiniTool Partition Wizard Pro Ultimate و بالاتر در دسترس است.
هم اکنون خریداری کنید
در اینجا مراحل بازیابی اطلاعات از دست رفته با MiniTool Partition Wizard آمده است.
روی ویژگی Data Recovery کلیک کنید
توجه: توصیه می شود در صورت رونویسی داده های از دست رفته ، فایل های انتخاب شده را در درایو دیگری ذخیره کنید.
پس از بازیابی اطلاعات از دست رفته ، لطفاً از داده های ذخیره شده روی هارد دیسک پشتیبان تهیه کنید ، زیرا لازم است در مراحل زیر هارد دیسک را فرمت کنید تا تعمیر بدسکتور بخش کامل شود.
بیشتر بخوانید :چگونه باتری لپ تاپ خود را کالیبره کنیم؟ |راهنمای جامع نگهداری و کالبیره کردن باتری لپ تاپ
در همچینی شرایطی ، توصیه می شود از MiniTool Partition Wizard استفاده کنید تا با قالب بندی هارد دیسک ، به تعمیر منطقی بخش بدسکتور برسید.
اگر هر سه مرحله را به پایان رساندید ، اما هنوز بدسکتور وجود دارد ، به این معنی است که این بخشها از نظر فیزیکی دچار بدسکتور شده اند.
اگر بدسکتور وجود ندارد ، به این معنی است که بخشهای مشخص شده بخشهای بدسکتور منطقی هستند. می توانید برخی از داده ها را در پارتیشن فرمت شده بنویسید.
برخلاف بخشهای بدسکتور منطقی ، تنها چند احتمال وجود دارد که هارد دیسک شما بخش های بدسکتور فیزیکی ایجاد کند. اگر برخی از بخشهای بدسکتور فیزیکی یا بخشهای سخت در هارد دیسک وجود داشته باشد ، نه سیستم عامل و نه کنترلر دیسک نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند و هیچ نوع عملیات خواندن و نوشتن را نمی توان انجام داد.
به طور کلی ، بخش های بدسکتور فیزیکی در اثر ضربه یا قطع ناگهانی برق در حین استفاده از هارد دیسک ایجاد می شوند. همانطور که می دانیم ، دو نوع اصلی هارد دیسک HDD و SSD هستند. علت خرابی بخشهای فیزیکی برای این دو نوع هارد دیسک کمی متفاوت است.
در هارد دیسک سنتی ، امکانات زیادی برای بخش های بدسکتور فیزیکی وجود دارد. هارد ممکن است دارای خطای تولید و تجهیزات طبیعی باشد.
ممکن است هارد دیسک افتاده باشد و باعث شود سر هارد دیسک را لمس کرده و به برخی از بخش ها آسیب برساند. یا ممکن است مقداری هوا وارد ناحیه آب بندی شده هارد شده و گرد و غبار به درایو آسیب برساند.
بنابراین ، هنگامی که برخی از قسمتهای بدسکتور فیزیکی در هارد دیسک شما وجود دارد ، به این معنی است که هارد دیسک برای همیشه خراب شده است.
در این شرایط ، توصیه می شود یک هارد دیسک جدید برای رایانه خود خریداری کنید ، داده ها را از هارد دیسک با بخش های بدسکتور فیزیکی بازیابی کنید و از همه داده ها از هارد دیسک به هارد جدید پشتیبان گیری کنید.
توجه: انجام قالب بندی سطح پایین روی هارد دیسک با بخشهای بدسکتور فیزیکی توصیه نمی شود ، زیرا این عملیات باعث تقسیم مجدد آهنگها و بخشها ، اطلاعات آدرس استاندارد و غیره می شود و در نتیجه باعث ایجاد سختی شدید روی دیسک سخت می شود.
در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه تعمیرات لپ تاپ دارید توصیه می کنیم در دوره تعمیرات لپ تاپ آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید