جریان کشی در گوشی به صورت نرمال و غیر نرمال برای تشخیص ایراد در گوشی و رفع عیوب مربوط به آن یکی از مباحث مهم در تعمیرات موبایل می باشد که مورد توجه قرار می گیرد. آموزش جریان کشی نرمال و غیر نرمال در دوره های آموزش تعمیرات تخصصی موبایل امکان پذیر است و با رفع ایراد در این قسمت می توان اقدامات مناسب و بهینه را جهت رفع ایراد در گوشی انجام داد.
همان طور که می دانیم رمانی که گوشی در حالت عادی و نرمال قرار دارد جریان موجود در آن صفر می باشد به این معنا که میزان جریان مصرفی صفر است. زمانی که کلید پاور در گوشی فشرده می شود در نتیجه جریان و ولتاژ گوشی تغییر پیدا خواهد کرد. برای تست جریان کشی در حالت های مختلف می توان به شکلی متفاوت اقدام نمود تا بتوان تشخیص درستی از حالت نرمال یا غیر نرمال جریان کشی داشت.
اگر گوشی به منبع تغذیه متصل باشد و با زدن دکمه پاور عکس العملی در گوشی به دلیل تغییر یافتن جریان مشاهده نشود در اولین اقدام باید دکمه پاور چک شود. اگر قسمت پاور گوشی سالم باشد باید در اقدام بعدی شارژ به گوشی وصل شده و ولتاژ کلید اندازه گیری شود. در این صورت مسیر کلید پاور و آی سی تغذیه چک می شود تا از سلامت این قطعات اطمینان حاصل شود. اگر گوشی شارژ نشد باید پایه های کانکتورها از لحاظ سلامت چک شوند.
وقتی که گوشی آبخورده باشد جریان کشی برای آن اتفاق می افتد که معمولا به دلیل کثیفی یا وجود قلع در قسمت های مربوط به برد می شود. در زمانی که این جریان کشی غیر نرمال اتفاق می افتد ابتدا با استفاده از مایع التراسونیک برد گوشی شستشو داده شود تا کثیفی ها و جرم های موجود روی آن از بین برود. اگر بعد از انجام این مرحله باز هم جریان کشی در گوشی وجود داشته باشد باید اتصالات مربوط به قسمت های مختلف مانند ال سی دی، شارژ، هندزفری و قسمت های مختلف چک شوند. چک کردن مسیر کانکتورها برای جریان کشی با داغ شدن این قطعات خود را نشان می دهد که در این صورت برای تعمیرات باید این قطعات معیوب تعویض شوند.
این حالت از جریان کشی زمانی اتفاق می افتاد که وقتی دکمه پاور زده می شود یک جریان بالا و ثابت در گوشی به وجود می آید. در این صورت موبایل روشن نمی شود و باید قطعات معیوب را که خود را با داغ شدن نشان می دهند تعویض کرد. مشکل می تواند از قسمت های مختلف باشد. در مواقعی که گوشی قبل و بعد از پاور دچار جریان کشی می شود مشخص است که این مشکل از آی سی گوشی است و باید آن را تعویض نمود.
این حالت جریان کشی در گوشی در زمان اتصال و بعد از پاور کردن گوشی به وجود می آید. در این قسمت برای پیدا کردن ایراد مربوطه در ابتدا باید آی سی هایی را که به صورت ارتباط مستقیم به باتری وصل شده اند مورد بررسی قرار داد. اگر این آی سی های ایراد دار تعویض شدند و مشکل رفع شد به قسمت های دیگر رجوع نمی کنیم در غیر این صورت قطعاتی مانند مقاومت و خازن هم بررسی می شوند که باید از مدار موجود به شکل مناسبی حذف شوند. اگر گوشی دچار ضربه شده باشد ممکن است بر اثر پریدگی یک قطعه سبب ایجاد اتصال های کوتاه در جریان کشی شوند.
گاهی اتفاق می افتد بعد از این که کلید پاور به کار می افتد جریانی ثابت در گوشی برقرار می شود به نام جریان کشی لحظه ای که معمولا به آی سی RF و یا سی پی یو یا اس ام دی ارتباط داده می شود. اگر بعد از این که جریان کشی لحظه ای به وجود آمد و بعد از این که دکمه پاور رها شد جریان صفر شود می توان مشکل و یا ایراد را در قسمت آی سی هارد یا نرم افزار گوشی جستجو نمود.
برای آشنایی دقیق تر با اصول جریان کشی در گوشی نرمال و غیر نرمال در پیدا کردن ایراد اصلی گوشی بهتر است که آموزش تعمیرات تخصصی موبایل تحت نظر کاشناسان مجرب گذرانده شود تا بتوان سریع ترین نتیجه را به هنگام پیدا کردن ایراد مربوطه انجام داد.
مقاله فوق از دسته مقالات راهنمای مشاغل می باشد در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این شغل به دست آورید توصیه می کنیم در دوره تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید