آموزش بخش مخابرات شبکه های موبایل

5 دقیقه زمان مطالعه

شبکه های موبایل که از انواع شبکه های بی سیم مخابراتی هستند دارای زیر ساخت های استاندارد می باشند که هر کدام دارای تعاریف خاص خود است. این شبکه های مخابراتی در موبایل سبب می شوند که کاربران بتوانند ارتباط مناسبی با یکدیگر در هنگام جابجایی فیزیکی داشته باشند.

زیرساخت های مربوط به شبکه های موبایل دارای یک ایستگاه ثابت هستند که اطلاعات وارد این پایگاه می شود و توسط شبکه های موبایل دیگر قابل دریافت است.

انواع شبکه های موبایل

شبکه های موبایل از نوع GSM نوعی شبکه به صورت سلولی است و به صورت تقسیم بندی باند فرکانس که در قسمت های متفاوت و تحت پوشش شبکه قرار دارد کار می کند. این شبکه مخابراتی در واقع به عنوان یک شبکه استاندارد برای برقراری ارتباطات سیار به کار گرفته شده است و در باند 900 مگاهرتز عمل می کند. باند فرکانسی که در یک شبکه ارائه می شود و تقسیم بندی این باند در ایستگاه های فرستنده با استفاده از طراحی شبکه سلولی ارائه می گردد.

شبکه های 2G شبکه هایی که به صورت بسته هستند و به عنوان شبکه های نسل دوم شناخته می شوند و با سرعت 14 کیلوبایت بر ثانیه کار می کنند.

شبکه های موبایل با عنوان E که سرعتی بالاتر از شبکه های موبایل نسل دوم دارد و برابر با 48 کیلوبایت می باشد.

شبکه های موبایل 3G که سرعت آن بهتر شده و در نهایت می تواند امکان برقراری ارتباط به صورت تصویری را برای کاربران خود عرضه نماید.

شبکه های موبایل H که بر اساس شبکه نسل سوم کار می کند و وضوح HD دارد وسرعت آن 1.75 مگابایت بر ثانیه می باشد.

4G  که به عنوان شبکه مخابراتی نسل چهارم معرفی می شود و سرعتی که داده ها در آن دریافت می شوند برابر با 37 مگابایت بر ثانیه می باشد.

شبکه های موبایل و HANDOVER

از آنجایی که آنتن های مخابرات به یکدیگر نزدیک هستند هنگامی که شما در حال حرکت و در حال استفاده از گوشی همراه خود هستید تغییراتی که بر روی عوض شدن این ایستگاه های مخابراتی اتفاق می افتد در واقع ایستگاه BTS که مربوط به گیرنده شما است عوض می شود. زمانی که از کنار سیگنال های مخابراتی قوی عبور می کنید گیرنده موبایل، خود را با قوی ترین سیگنال دریافتی ممکن تنظیم می کند. این جابجا شدن بین آنتن ها که در حدود چند نانو ثانیه اتفاق می افتد HANDOVER نامیده می شود.

حتماً بخوانید: علت روشن نشدن گوشی موبایل چیست؟

تعریف FDMA در شبکه های موبایل

زمانی که باند فرکانس به صورت تعدادی کانال تقسیم شده برای جلوگیری از ایجاد تداخل ارتباطی در فرستنده ها و گیرنده ها ایجاد می شود با عنوان FDMA شناخته می شود. این منبع دست یابی چندگانه می تواند به صورت اختصاصی برای هر کاربر قابل تفکیک است.

BTS در شبکه های موبایل

شبکه های مخابراتی در موبایل به وسیله ایستگاه های ثابتی که BTS نامیده می شوند وظیفه برقراری ارتباطات بی سیم را بر عهده دارند. به وسیله این شبکه ها اطلاعاتی که از شبکه های موبایل دریافت می شود توسط این پایگاه ها نیز دریافت می گردد.

 TDMA از شبکه های موبایل

هنگامی که چند کاربر می توانند به یک باند اختصاصی در زمان های متفاوت دسترسی چندگانه داشته باشند روشی است که TDMA نامیده می شود. در این نوع برقراری ارتباط که چند شکاف زمانی وجود دارد در هر یک از شکاف های زمانی یک کاربر می تواند سیگنال ارسال کند و در شکاف بعدی زمانی کانال برای ارسال سیگنال به کاربر دیگر تعلق دارد. طراحی این شبکه به گونه ای است که در زمان ارسال سیگنال اختلال وجود نداشته باشد.

حتما بخوانید: راهنمای جامع فلش کردن گوشی {چگونه گوشی را فلش کنیم؟}

شبکه های موبایل از نوع  CDMA

در این شبکه مخابراتی برای گیرنده و فرستنده ها به صورت جداگانه کد اختصاص داده می شود و داده های اراسل شده به کد خاص خود ترجمه شده و برای ارسال به کانال آماده می شوند. با این روش همه داده هایی که در کانل وجود دارد قابل دریافت است اما تنها داده ای که با کد اختصاص یافته ارسال می شود قابل فهم می شود.

مقاله فوق از دسته مقالات آموزش تعمیرات موبایل می باشد در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این شغل به دست آورید و وارد بازار کار تعمیرات موبایل شوید، توصیه می کنیم در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.

adspic

تا 30٪ تخفیف

دوره آموزش تعمیرات موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *