چگونه مشکلات پاور لپ تاپ را حل کنیم؟

5 دقیقه زمان مطالعه

مشکلات پاور لپ تاپ از مشکلات شایع و رایج این دستگاه محسوب می شود بنابراین اگر از کاربران این وسیله هستید توصیه می کنیم با نشانه های خرابی پاور و نحوه رفع مشکلات آن آشنا شوید.

با توجه به نقش مهم پاور در لپ تاپ ها در این مقاله قصد داریم به بررسی نشانه های خراب شدن پاور لپ تاپ و نحوه عیب یابی آن بپردازیم. در این مقاله به بررسی مشکلات شارژ نشدن باتری لپ تاپ و نحوه رفع آن میپردازیم. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه تعمیرات لپ تاپ دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات لپ تاپ آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید. لازم به ذکر است که درآمد تعمیرکار لپ تاپ امروزه با توجه به افزایش استفاده از آن بسیار زیاد است پس این فرصت را از دست ندهید!

پاور چیست و چه وظایفی دارد؟

به طور کلی، در ساختار کلیه لپ تاپ ها یک دکمه مخصوص برای خاموش و روشن کردن با عنوان دکمه پاور (power) تعبیه می گردد. در صورت بروز اشکال در بخش پاور لپ تاپ انجام این فرآیند با مشکلاتی همراه می شود. PSU یا منبع تغذیه از مهم ترین و کلیدی ترین اجزای موجود در ساختار لپ تاپ ها به حساب می آید.

برد پاور لپ تاپ

ارسال سیگنال به منظور روشن شدن دستگاه از وظایف مهم این قطعه تلقی می گردد. براین اساس، پس از ارسال سیگنال از منبع تغذیه به مادر برد، و ارسال مجدد سیگنال از مادر برد به منبع تغذیه، فرآیند روشن شدن دستگاه انجام می شود. همچنین، پاور لپ تاپ برق مورد نیاز برای کارکرد سایر قطعات را دریافت و به سایر اجزا منتقل می کند.

ایرادات و مشکلات پاور لپ تاپ این چرخه را مختل نموده و سبب کارکرد نامطلوب قطعات و اجزای دستگاه می شود. ناگفته نماند که عدم کارکرد بهینه پاور دستگاه می تواند باعث آسیب سایر قطعات مانند مادر برد شود. برهمین اساس، در صورت بروز ایراد و خرابی در منبع تغذیه و پاور دستگاه باید در اولین فرصت نسبت به رفع و تعمیر آن اقدام نمود.

علائم خرابی پاور لپ تاپ چیست؟

پاور لپ تاپ

گاهی اوقات ممکن است هنگام کار با لپ تاپ با مشکلاتی روبه رو شوید. برخی از این مشکلات نشان از خراب شدن پاور در لپ تاپ می باشد. برخی از نشانه های خرابی یا سوختن پاور لپ تاپ عبارتند از:

عدم اعلام هشدار و خاموش شدن ناگهانی پاور

خاموش شدن یکباره پاور بدون اعلام هشدار می تواند در خرابی و مشکلات پاور لپ تاپ تاثیرگذار باشد. ویروسی شدن سیستم، بروز مشکلات سخت افزاری و گرم شدن بیش از حد دستگاه را می توان از عوامل مهم این مشکل برشمرد.

در چنین مواقعی اطمینان حاصل کردن از سالم بودن پاور به وسیله دستگاه تستر پاور کمک شایانی می نماید.

خاموش نشدن و روشن ماندن مدار سری

در برخی مواقع پس از روشن شدن مدار لامپ سری در اثر اتصال به منبع تغذیه، دیگر خاموش نمی شود. روشن ماندن یکسره مدار سری حکایت از بروز مشکل و معیوب شدن پاور دستگاه دارد.

خرابی ترانس ها، خرابی دیود و خرابی rcl اولیه و ثانویه از علل مهم ایجاد این ایراد می باشند. با برطرف نمودن ایراد قطعات عنوان شده می توان این مشکل را برطرف نمود.

سوختن سوئیچ Mosfet

خرابی و سوختن قطعه ماسفت نیز در بروز مشکلات پاور لپ تاپ تاثیرگذار و مؤثر است. لازم به ذکر است که یک سوئیچ الکترونیکی ساده که در مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد، با عنوان ماسفت شناخته می شود. این قطعه در اثر بالا رفتن بیش از حد ولتاژ سیستم دچار سوختگی می شود.

سوئیچ نکردن جریان الکتریکی

از دیگر علل ایجاد مشکلات پاور لپ تاپ می توان به سوئیچ نکردن منبع تغذیه، اشاره نمود. در بروز این مشکل عواملی مانند معیوب شدن ترانزیستور سوم در heat sink اول و خرابی و معیوب شدن TL494 و IC7500 موثر هستند.

خاموش ماندن لامپ سری

این مشکل زمانی رخ می دهد که علی رغم متصل کردن دو شاخه منبع تغذیه به پریز مدار سری، لامپ مدار خاموش می ماند. معیوب شدن هیت سینک، خراب شدن خازن های بزرگ، بروز اشکال در فیوز و خراب شدن جک ورودی را می توان از دلایل بروز این ایراد فنی برشمرد.

سوختن فیوز منبع تغذیه

از دیگر مشکلات پاور لپ تاپ معیوب شدن و سوختن فیوز آن می باشد. ولتاژ بالای برق سبب آسیب و تغییر رنگ سیم موجود در فیوز و سوختن آن می شود. گرم شدن بیش از اندازه دیودها و کارکرد مداوم پاور می تواند خرابی و سوختن فیوز را در پی داشته باشد.

برای رفع این مشکل، تعویض دیودها و فیوز از اقدامات مناسب و کاربردی به شمار می رود. همچنین، با استفاده از اهم متر می توان از سالم بودن فیوز دستگاه اطمینان حاصل نمود.

  • Restart شدن دستگاه در هنگام انجام بازی یا هر پردازش دیگر
  • ظاهر شدن صفحه آبی بر روی نمایشگر لپ تاپ
  • کرش های زیاد و غیر عادی دستگاه
  • بروز تغییر در صدای کارت گرافیک یا فن cpu
  • عملکرد کند و باتاخیر کیبورد در هنگام تایپ

از دیگر علل بروز مشکلات منبع تغذیه لپ تاپ محسوب می شوند.

چگونه مشکلات پاور لپ تاپ را حل کنیم؟

تعمیر پاور لپ تاپ

برای رفع مشکلات پاور لپ تاپ راه حل های گوناگونی وجود دارد. در ادامه به برخی از رایج ترین روش های حل مشکلات لپ تاپ می پردازیم.

1.غبار زدایی و پاک کردن گرد و خاک

یکی از روش های مؤثر و کاربردی برای برطرف نمودن ایرادات و مشکلات پاور لپ تاپ غبار زدایی و پاک کردن گرد و خاک از سطح منبع تغذیه دستگاه می باشد. در بسیاری مواقع کثیف شدن قطعات داخلی منبع تغذیه در خرابی این قطعه نقش دارند.

2.نصب درست و صحیح رابط اصلی دستگاه

شل شدن و لق شدن پاور دستگاه هم می تواند منجر به خرابی و معیوب شدن آن شود. همچنین، اطمینان حاصل کردن از نصب درست و صحیح رابط اصلی دستگاه در رفع مشکل ایجاد شده مؤثر است.

3.تعویض قطعات معیوب

تعویض کردن قطعات معیوب و از کار افتاده داخل منبع تغذیه مانند خازن ها نیز در رفع مشکل عدم کارکرد صحیح پاور دستگاه تاثیرگذار است.

4.استفاده از نرم افزارهای مختص منبع تغذیه

استفاده از نرم افزارهای مختص منبع تغذیه، از دیگر روش های کاربردی برای رفع مشکلات پاور لپ تاپ قلمداد می گردد. Open Hardware Monitor، HW Monitor، Sidebar Diagnostics و Pc wizard، برخی از این نرم افزارها به شمار می آیند. با دانلود و نصب هرکدام از نرم افزارهای عنوان شده می توان نسبت به تست پاور کامپیوتر و لپ تاپ اقدام نمود.

5.خرید منبع تغذیه جدید و به روز

در صورت جواب ندادن روش های بالا، چاره ای جز خرید یک منبع تغذیه به روز و جدید برای کاربر باقی نمی ماند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که خرابی پاور لپ تاپ یا کامپیوتر می تواند آسیب سایر قطعات دستگاه را به دنبال داشته باشد. بنابراین، با تعویض پاور می توان از این مشکلات جلوگیری کرد.

4.2/5 - (5 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *