9 علت باد گرم کولر گازی و راهکارهای رفع آن

5 دقیقه زمان مطالعه

باد گرم کولر گازی در تابستان یکی مشکلات کولر گازی است که باید در اسرع وقت برای عیب یابی و رفع آن اقدام کنید. بدون کولر گازی در روزهای گرم سال با مشکل در تهویه هوای مطبوع و بالا رفتن دمای محیط مواجه خواهید شد. بر خلاف عملکرد اصلی کولر، اگر کولر گازی باد گرم بزند و محیط خنک نشود، یعنی یک ایراد در دستگاه وجود دارد که باید برای پیدا کردن علت آن دست به کار شوید. در ادامه به مواردی اشاره شده است که در صورت بروز این اتفاق، بتوانید علت باد گرم در کولر گازی را بیابید و سپس آن را رفع کنید. اگر از علاقمندان به یادگیری تعمیرات کولر گازی هستید، می‌توانید در دوره آموزش تعمیرات کولر گازی آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.

علت باد گرم کولر گازی اسپلیت چیست؟

اگر شما هم به دنبال پاسخی برای این سؤال مهم هستید که علت اینکه کولر گازی باد گرم میزند چیست؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

در صورتی که متوجه باد گرم کولر گازی شدید، در اولین گام ریموت دستگاه را بررسی کنید. ممکن است اشتباهاً کولر گازی را از حالت خنک کننده COOL خارج کرده‌اید. اگر ریموت روی COOL تنظیم شده باشد اما باد کولر گازی گرم بود، بدون معطلی دستگاه را خاموش کنید. برای انجام بقیه مراحل عیب یابی و رفع آن احتمالات مختلفی مانند سوختن کمپرسور، سوختن فن، شکستن لوله‌های کولر گازی، سوختن خازن و … باید اقدامات لازم را انجام دهید.

باد گرم زدن کولر در تابستان

1- انسداد منافذ فیلتر یونیت داخلی کولر گازی

کثیف شدن فیلتر کولر گازی و مسدود شدن منافذ آن یکی از رایج‌ترین دلایل گرم شدن باد کولر گازی به شمار می‌رود.

در اثر استفاده از دستگاه و به دلیل وجود گرد و غبار در هوای محیط، فیلتر کولر گازی از ورود آلودگی‌های محیط به دستگاه و آسیب رسیدن به آن جلوگیری می‌کند. در صورت مسدود شدن فیلتر کولر گازی، کویل‌های خنک کننده دستگاه برفک می‌زنند و همین موضوع باعث بسته شدن مسیر عبوری هوا خواهد شد. در نتیجه قدرت دستگاه ضعیف‌تر شده و باد گرم از کولر گازی خارج خواهد شد.

برای رفع این مشکل حتماً آن‌ها را بشویید و پس از خشک شدن در سر جای خود فیکس کنید. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است هر ماه 1 بار و در شهرهایی که آلودگی محیطی زیادتر است، هر دو هفته 1 بار فیلترهای کولر گازی خود را از پنل داخلی آن خارج کنید و با دقت بشویید.

2- سرویس نشدن پنل خارجی کولر گازی

در صورتی که کولر گازی به درستی سرویس و نگهداری نشود، می‌تواند به گرم شدن باد کولر گازی منجر شود. عدم سرویس به موقع کولر گازی نیز یک علت باد گرم کولر گازی دو تیکه است. اگر علت گرم شدن باد کولر اسپلیت شما سرویس نکردن آن است، سریعاً آن را سرویس کنید تا کارایی دستگاه بالا رود و آب گرم آن از بین برود.

برای جلوگیری از ایجاد مشکل در دستگاه خود، حتماً قبل از گرم شدن هوا و روشن کردن کولر گازی سرویس دوره‌ای آن را انجام دهید. بهترین زمان مناسب برای سرویس کردن کولر گازی در شهرهای مختلف متفاوت است، اما به صورت کلی می‌توانید اوایل تا اواسط فصل بهار کولر خود را سرویس کنید. با این راهکار ساده می‎‌توانید از وارد شدن آسیب جدی به دستگاه خود پیشگیری کنید.

حتماً بخوانید: علت نشتی آب از کولر گازی

3- کاهش میزان گاز مبرد کولر گازی

وقتی کولر گازی باد گرم می‌زند، یک علت آن می‌تواند کم شدن گاز کولر باشد. اگر گاز دستگاه خود را شارژ کرده بودید و یا از کافی بودن گاز مبرد کولر گازی اطمینان داشتید اما گاز کولر کم شده است، حتماً باید احتمال وجود نشتی در کولر گازی و حفره در لوله گاز یا بسته شدن مسیر عبوری گاز بررسی شود.

برای چک کردن میزان گاز کولر حتماً از یک سرویس کار حرفه‌ای کمک بگیرید تا مشکلی برای شما و دستگاه به وجود نیاید. برای پیشگیری از کم شدن گاز و بروز مشکلات در باد کولر گازی بهتر است هر سال 1 بار گاز مبرد توسط تعمیرکار کولر گازی بررسی شده و در صورت نیاز، شارژ شود.

کاهش سطح گاز کولر گازی

4- آسیب دیدن فن یا موتور فن کولر گازی

ممکن است فن یا موتور فن دستگاه سوخته و یا آسیب دیده باشند و به همین دلیل باد گرم از کولر گازی خارج شود. در صورت معیوب شدن یکی از این دو قطعه، باد تولید نمی‌شود و باد خروجی از کولر گازی گرم خواهد بود. برای بررسی موتور فن باید با دست پروانه دستگاه را بچرخانید در صورتی که پروانه به خوبی و آزادانه بچرخد، باید به سراغ بررسی جریان برق ورودی به موتور فن بروید. اما اگر پروانه راحت، آزاد و بدون فشار نچرخد، احتمال ساییدگی در بیرینگ‌های موتور فن وجود دارد. در این زمان برای رفع مشکل، باید موتور فن را عوض کنید.

به منظور بررسی فن کولر گازی باید قطعات آن مانند بلبرینگ موتور فن، خازن‌های فن و شفت‌های داخلی و خارجی موتور فن کولر گازی را چک کنید.

5- خراب شدن برد یکی دیگر از علت‌های خروج باد گرم کولر گازی

آسیب به برد کولر گازی باعث عدم فرمان دهی صحیح به قطعات مختلف دستگاه می‌شود. به همین دلیل علائم زیادی می‌توانند دال بر معیوب شدن برد کولر گازی باشند که خروج باد گرم از کولر گازی یکی از این نشانه‌هاست.

برای بررسی برد الکترونیکی دستگاه باید قطعات مختلف روی آن بررسی شوند و هر یک از لحاظ سالم بودن به دقت چک شوند. به عنوان مثال سوختن خازن کولر گازی یکی از دلایل آسیب دیدن برد دستگاه محسوب می‌شود. خازن سوخته باید عوض شود تا مشکل کولر برطرف شود.

حتماً بخوانید: علت کم پرتاب شدن باد کولر گازی و اسپلیت و نحوه رفع آن

6- ترموستات و سیم های رابط کولر گازی

نقش ترموستات در وسایل الکتریکی، تنظیم دمای دستگاه است؛ بر این اساس با بر هم خوردن تنظیمات ترموستات و یا آسیب دیدگی این قطعه، احتمال دارد تنظیمات دمای باد خروجی از دستگاه بر هم بخورد و با پایین آوردن دمای ریموت، باد گرم از کولر گازی خارج شود.

برای اطمینان از عملکرد ترموستات باید تست ترموستات کولر گازی و تمامی اتصالات آن را بررسی کنید. از وارسی لوله مویی ترموستات شروع کنید و آن را از نظر وجود هر گونه بریدگی یا شکستگی چک نمایید. سپس ترموست را در خلاف جهت عقربه‎‌های ساعت بچرخانید و در ادامه سلکتور اهم متر را روی اهم بگذارید. سیم رابط اهم مولتی متر را به ترموستات متصل کنید. در این زمان متوجه انحراف عقربه‌های اهم متر خواهید شد. بالب ترموستات را وارد ظرف حاوی آب یخ کنید. پس از این مرحله باید ترموستات قطع شود و عقربه‌ها به جای خود بازگردند. در آخر ترموستات را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. در صورت سالم بودن ترموستات، باید انحراف عقربه‌های اهم متر را مشاهده کنید. در غیر این صورت متوجه خراب بودن ترموستات خواهید شد.

راهکار برطرف کردن مشکل باد گرم کولر گازی به دلیل مشکلات ترموستات این است که قطعه معیوب را تعمیر و یا در صورت لزوم، با قطعه جدید تعویض کنید.

پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از تغییرات تنظیم ترموستات، آن را روی حالت Auto تنظیم نمایید تا از همیشه از تنظیم بودن آن آسوده خاطر باشید.

علت باد گولر گازی گرم چیست

7- موتور کولر گازی آسیب دیده باشد

کمپرسور کولر گازی تمام عملیات دستگاه را کنترل می‌کند، در نتیجه هر گونه آسیب به آن می‌تواند در عملکرد و بازدهی دستگاه مؤثر باشد. در صورتی که کمپرسور آسیب ببیند، ممکن است علامت‌‎های مختلفی در دستگاه مشاهده شود که یکی از این علائم، گرم شدن باد کولر گازی است.

اگر فن و کولر روشن باشند و کار کنند اما کولر باد گرم بدهد، ترموستات و سیم‌های رابط آن را بررسی کردید و سالم بودند، باید به سراغ بررسی سیم‌های رابط کمپرسور بروید. به شما توصیه می‌کنیم که موتور کولر گازی خود را به یک تعمیرکار حرفه‌ای کولر گازی بسپارید تا از احتمال آسیب به آن جلوگیری شود و هزینه‌های بیشتر برای شما ایجاد نشود.

8- خازن کولر گازی نیاز به بررسی دارد

اگر خازن دستگاه آسیب ببیند، می‌تواند علت گرم بودن باد کولر اسپلیت شود. برای انجام تست خازن می‌توانید به صورت ظاهری آن را چک کنید و سپس در صورت داشتن مولتی متر، تست خود را تکمیل کنید.

برای تست ظاهری باید به دقت به خازن نگاه کنید، اگر در خازن کولر گازی تغییر حالت مشاهده شد، حتماً باید آن را عوض کنید. در غیر این صورت با استفاده از یک مولتی متر، ترمینال‌های روی خازن را با کمک پیچ گوشتی به مولتی متر وصل کنید. سیم‌های خازن را جدا کنید و اعداد مربوط به میزان ظرفیت دو ترمینال را بخوانید. اگر روی مولتی متر عددی بیشتر از 6% از ظرفیت خازن دستگاه را نشان دهد، یعنی خازن کولر گازی نیاز به تعویض دارد.

حتماً بخوانید: علت گرم نکردن کولر گازی در زمستان و نحوه رفع آن

9- شکستگی لوله های مسی

همانطور که می‌دانید وظیفه انتقال گاز در پنل داخلی و خارجی کولرگازی به وسیله لوله های مسی انجام می‌شود. اگر این لوله ها به دلایل مختلفی آسیب ببینند دچار ترک خوردگی شوند و یا مسدود شوند فرایند انتقال گاز مبرد به درستی انجام نمی‌شود. به این ترتیب یکی از دلایلی که می‌تواند موجب باد گرم کولر گازی شود آسیب دیدن لوله های مسی است.

جمع بندی

دلایل مختلف گرم شدن باد کولر گازی را مطرح کردیم و روش‌های رفع هر یک از علت‌ها و همچنین راهکارهای پیشگیری از آن را پیشنهاد دادیم. برای افزایش طول عمر دستگاه خود و قطعات آن توصیه می‌کنیم تا در صورت نیاز کولر گازی به بررسی دقیق‌تر، خودتان برای این کار اقدام نکنید؛ بلکه حتماً از یک سرویس کار کولر گازی ماهر بخواهید تا علت اصلی باد گرم زدن کولر گازی شما را پیدا کند و اگر لازم است، قطعه‌ای از آن را تعویض نماید. سرویس دوره‌ای کولر گازی بهترین راه برای مراقبت صحیح از دستگاه و جلوگیری از آسیب به آن می‌باشد.

اگر از علاقه مندان به نصب و تعمیرات کولر گازی هستید می توانید از طریق شرکت در دوره های آموزش نصب کولر گازی و آموزش تعمیرات کولر گازی خود را برای ورود به بازار کار این شغل آماده کنید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *