شرایط توقیف خودرو و روش رفع آن

5 دقیقه زمان مطالعه

دلایل توقیف خودرو متفاوت است. در صورتی که با این مشکل مواجه شده‌اید و قصد دارید تا برای استعلام توقیف خودرو کنید یا با مدارک رفع توقیف خودرو آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و آن را مطالعه کنید. اگر از علاقمندان به یادگیری تعمیرات خودرو هستید، می‌توانید در دوره آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام و شرکت نمایید.

دلایل توقیف خودرو را بدانید

1- رانندگی کردن بدون داشتن گواهینامه

اگر بدون شرکت یا قبولی در آزمون‌های راهنمایی و رانندگی برای دریافت گواهینامه، با خودرو رانندگی کنید، علاوه بر توقیف خودرو، فرد خاطی به مراجع قانونی تحویل داده خواهد شد. به عنوان مجازات برای این فرد در بار اول، 2 ماه حبس تعزیری یا صد هزار تومان جزای نقدی و یا هر دو مجازات در نظر گرفته می‌شود. اگر بار دوم جرم تکرار شود، 2 تا 6 ماه حبس برای او به اجرا در خواهد آمد.

افرادی که با حکم قضایی اجازه رانندگی با وسایل نقلیه موتوری را نداشته باشند، نیز مشمول این قانون خواهند بود.

2- همراه نداشتن مدارک مربوط به خودرو

گاهی برخی از افراد در همراه داشتن مدارک شناسایی خودرو سهل انگاری کرده و بدون داشتن این مدارک رانندگی می‌کنند. اگر مأمور راهنمایی و رانندگی برای بررسی مدارک خودرو اقدام کند اما راننده این مدارک را نداشته باشد، خودرو توقیف می‌شود. همراه نداشتن بیمه نامه شخص ثالث و یا عدم تمدید آن از مواردی است که می‌تواند شما را به دردسر بیاندازد و سبب توقیف خودروی شما شود.

چه دلایلی موجب توقیف خودرو میشود

3- پرداخت نکردن خلافی خودرو

یکی از مواردی که می‌تواند به توقیف خودرو منجر شود، عدم پرداخت به موقع هزینه جرائم رانندگی است. اگر خلافی خودرو را پس از رسیدن به سقف 1 میلیون تومان پرداخت نکنید، همچنین به مدت 1 ماه نسبت به ابلاغیه راهنمایی و رانندگی برای پرداخت آن بی توجهی کنید، مأمور پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند خودروی شما را توقیف کند.

4- توقیف به دلیل داشتن بدهی

ممکن است خودرو به دلیل عدم پرداخت بدهی خود به دیگری، توقیف شود. در این توقیف فرد اجازه فروش و انتقال آن به غیر را ندارد و همچنین نمی‌تواند از خودرو استفاده کند. پس از توقیف خودرو، یک شخص از طرف مراجع قضایی برای قیمت گذاری روی خودرو به محل اعزام خواهد شد. در صورتی که فرد به علت عدم پرداخت مهریه، عدم پرداخت قسط و … شاکی داشته باشد، احتمال توقف خودروی او توسط مراجع قانونی وجود دارد.

5- استفاده از خودروی بدون پلاک، با پلاک آسیب دیده و یا پلاک غیرقانونی

رانندگی با هر وسیله نقلیه‌ای که پلاک ندارد و یا در صورتی که پلاک خودرو غیرمجاز یا آسیب دیده باشد، به توقیف خودرو منجر می‌شود.

6- رانندگی پس از استفاده از مشروبات الکلی و یا مواد روانگردان

اگر پس از مصرف نوشیدنی‌های غیرمجاز و یا مواد توهم زا، با خودرو رانندگی کنید، خودرو توقیف خواهد شد. همچنین راننده نیز به 80 ضربه شلاق حدی، جریمه 8 تا 18 میلیون تومانی و محرومیت از رانندگی محکوم خواهد شد.

رانندگی در حالت غیر نرمال

7- دو تخلف به صورت همزمان انجام شود

اگر در یک زمان خاص حدأقل 2 تخلف انجام دهید، خودرو توسط مأمور پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف خواهد شد.

8- تصادف با خودرو به آسیب فیزیکی و یا مرگ شخصی منجر شده باشد

اگر در تصادف فرد/افرادی فوت کرده و یا دچار آسیب فیزیکی شده باشد/باشند، تمامی خودروهای درگیر در تصادف باید توقیف شوند.

مراکز پزشکی و بهداشتی باید به فرد/افراد مجروح یا متوفی سریع‌ترین خدمات را ارائه دهند. همچنین مراجع قانونی برای بررسی فرد/افراد مقصر در تصادف وارد عمل شده و در صورت اثبات بی احتیاطی و یا در مواردی که راننده به دلیل مهارت نداشتن موجب مرگ شخص دیگری شده باشد، به 6 تا 36 ماه حبس محکوم می‌شود، همچنین اگر اولیای دم دیه متوفی را طلب کرده باشند، باید مبلغ دیه نیز از طرف مجرم پرداخت شود.

دلایل توقیف خودرو

استعلام خودروی توقیفی به چه صورت است؟

دو روش برای استعلام خودروی توقیفی وجود دارد. در روش اول استعلام توقیفی بودن یا نبودن خودرو باید با 110 تماس حاصل فرمایید و پس از اعلام شماره پلاک خودرو، از آن مطلع شوید. همچنین روش دیگری که برای استعلام خودروی توقیفی می‌توانید با موبایل خود یک پیامک حاوی عددهای شماره پلاک ماشین مورد نظر را به شماره 30005353 ارسال نمایید. دقت فرمایید که در صورت ارسال پیامک نیازی به نوشتن حروف و سایر موارد نیست؛ فقط کافی است ارقام پلاک را پشت سر هم و بدون فاصله بنویسید.

پس از آن در صورتی که خودرو توقیفی باشد، از طریق پیامک به شما اعلام خواهد شد.

رفع توقیف خودرو و ترخیص از پارکینگ

اگر توقیف خودرو به دلیل همراه نداشتن و یا عدم تمدید بیمه نامه شخص ثالث خودرو باشد، پس از ارائه مدارک مبنی بر داشتن بیمه نامه و یا تمدید شدن بیمه شخص ثالث خودرو رفع توقیف خواهد شد و می‌توانید نسبت به خروج خودرو از پارکینگ اقدام کنید.

در مواردی که توقیف خودرو به دلیل مشکلات مالی و داشتن بدهی باشد، 2 روش وجود دارد: اگر خودرو وسیله امرارمعاش باشد، شخص می‌تواند درخواست رفع توقیف خودرو را به دادگاه ارائه دهد تا مراحل قانونی برای اثبات اهمیت خودرو در امرار معاش او انجام شود؛ سپس در صورتی که دادگاه حکم رفع توقیف خودرو را دهد، فرد می‌تواند خودرو را از پارکینگ خارج کند. در برخی موارد دادگاه تشخیص می‌دهد که خودرویی با قیمت پایین‌تر نیز می‌تواند وسیله‌ای برای امرار معاش شخص باشد، دستور رفع توقیف خودرو صادر نخواهد شد. در حالت دوم اگر خودرو وسیله امرار معاش نباشد، شخص باید پس از پرداخت بدهی خود و انجام مراحل قانونی و دستور مراجع مربوطه، نسبت به رفع توقیف اقدام کنند.

به جز موارد خاص ذکر شده، در سایر موارد مالک یا وکیل قانونی او با مراجعه به ستادهای ترخیص خودرو در شهر خود می‌تواند خودروی خود را رفع توقیف نماید.

ترخیص ماشین از پارکینگ

 

مدارک لازم برای رفع توقیف خودرو

در زمان مراجعه برای رفع توقیف خودروی خود باید مدارکی را همراه خود داشته باشید که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

1. اصل مدارک شناسایی مالک یا وکیل قانونی مالک

2. اصل و کپی سند مالکیت خودرو

3. اصل و کپی گواهینامه رانندگی

4. اصل و کپی بیمه نامه شخص ثالث

5. استعلام جریمه خودرو و وضعیت خلافی پرداخت شده

6. پرداخت هزینه حمل خودرو به نماینده ستاد

7. پرداخت هزینه پارکینگ در زمان توقیف خودرو

8. فیش پرداخت شده عوارض شهرداری

9. تکمیل فرم اطلاعات شخصی

با ارائه مدارک فوق به ستاد ترخیض خودرو، می‌توانید خودروی خود را از پارکینگ خارج کنید.

جمع بندی

اگر از مالکین خودرو هستید یا از خودرویی استفاده می‌کنید و رانندگی می‌کنید، حتماً با 8 دلیل توقیف خودرو آشنا باشید. همچنین در صورتی که به هر دلیلی خودروی شما توقیف شده است، می‌توانید با راهکارهای ذکر شده نسبت به رفع توقیف آن اقدام کنید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *